AU!

POZNATI FUDBALER OTKRIO TAJNU, EVO ŠTA ZAISTA JEDU U PREMIJER LIGI! Za ovakve trbušnjake, jedna stvar je ujutru OBAVEZNA

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Čovek koji je nekoliko sezona igrao u Premijer ligi Engleske pokazao je pratiocima šta jede u toku dana.

Izvor: Instagram/thefoodiefootballer/printscreen

Ishrana profesionalnog fudbalera u Premijer ligi ispanirana je do najsitnijih detalja, a pojedini fudbaleri su od hrane koju jedu stvorili kult. Tako su brojni navijači upoznati u meni Kristijana Ronalda, koji svojoj deci zabranjuje da piju gazirane sokove! Ali, nisu svi toliko posvećeni.

Ima i onih umerenijih, koji vode računa o svom telu na malo uravnoteženiji način. Jedan od takvih je Mark Pju (35), čovek koji je prethodnog leta završio igračku karijeru, pokazao je pratiocima na Tviteru kako se profesionalni fudbaler hrani u periodu između dve sezone, tokom letnje pauze.

Ono što prvo upada u oči je čak sedam različitih obroka, ako tu računamo i čašu slane vode koju popije čim ustane, "na prazan stomak". Slede doručak, pa zatim šejk, ručak, užina, večera i dezert!

Ovako to izgleda:

Nekadašnji prvotimac Barnlija, Bornmuta i Kvins Park Rendžersa u toku dana unosi čak 3.660 kalorija, a dobar deo njih mora da sagori napornim treninzima. Na početku priprema za novu sezonu nije poželjno da se igrač pojavi sa viškom kilograma, pa i tokom leta mora da se obraća pažnja na detalje u ishranu.

Verujemo da je Mark tokom sezona u kojima je igrao na najvišem nivou - a tri je proveo u Premijer ligi, unosio i značajno više kalorija. Tada su i napori bili veći, telu je energija bila neophodna, a potrošnja tokom borbe sa nekim od najboljih veznih igrača na svetu izuzetno visoka.

Ovako izgleda Markov dan:

  • Pre doručka: Đumbir šot, slana voda sa limunom
  • Doručak: Kajgana, avokado, ovsena kaša, voće - 780 kalorija
  • Posle doručka: Proteinski šejk - 280 kalorija
  • Ručak: Losos, pirinač, povrće - 1.100 kalorija
  • Užina: Proteinske palačinke - 260 kalorija
  • Večera: Piletina, kinoa, sladak krompir, brokoli, paradajz - 690 kalorija
  • Dezert: Porcija voća, grčki jogurt, kikiriki puter - 550 kalorija