Fudbal

BUDUĆNOST I SUTJESKA U 3. KOLU KVALIFIKACIJA ZA LIGU KONFERENCIJA! EVO KO SU NJIHOVI POTENCIJALNI RIVALI

Autor Anđela Pešić Izvor CdM

Sutjeska i Budućnost su saznali imena potencijalnih rivale u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija pred žrijeb koji je sjutra.

Izvor: FK Budućnost

Da bi došli do 3. runde, crnogorski predstavnici prvo treba da eliminišu rivale sa sjevera Evrope – protivnik Sutjeske je Klaksvik sa Farskih Ostrva, a Budućnosti Breidablik sa Islanda.

Nikšićani su u takozvanoj “stazi šampiona” i mogući rivali u 3. kolu bili bi litvanski RFS, te pobjednici duela Vikingur (Island) – Nju Seints (Vels), La Florita (San Marino) – Balkani (Kosovo), Hibernijans (Malta) – Levadija (Estonija) i Leh (Poljska) – Dinamo Batumi (Gruzija).

U drugoj grupi su rumunski Kluž (ako pobijedi Inter iz Andore), kazahstanski Tobol (u slučaju da prođe Linkoln sa Gibraltara), ukrajinska Zarja, Tirana ili Zrinjski.

Budućnost je u “glavnoj stazi”, a Uefa je uoči žrijeba formirala podgrupe i skratila spisak potencijalnih rivala.

Podgoričane bi čekali mnogo neugodniji timovi nego Sutjesku, jer nisu u grupi nosilaca, ali bi takođe mogli dobro da prođu.

Mogući rivali su pobjednici dvomeča Rakov (Poljska) – Astana (Kazahstan), Istanbul Bašakšehir (Turska) – Makabi Netanja (Izrael), Valmerija (Litvanija) – Škendija (S. Makedonija) i Sparta Prag (Češka) – Viking (Norveška).

Od trećeg kola je samo jedna stepenica do plej-ofa, odnosno dvije do grupne faze Lige konferencija.

Sutjeska u srijedu na “DG areni” dočekuje Klaksvik, Budućnost dan kasnije gostuje Breidabliku.

Revanši su za sedam dana na Farskim Ostrvima i pod Goricom.

Mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija su na programu 4. i 11. avgusta.