UŽIVA!

BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA SVETA, A SAD IDE U 2. LIGU: Kad vidite mesto u kome će živeti, znaćete i zašto!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Sesk Fabregas u ovoj fazi karijere želi pre svega da uživa, a malo manje da misli o fudbalu. I to je u redu.

Izvor: Profimedia

Sesk Fabregas je jedan od najpoznatijih "proizvoda" iz Barselonine škole fudbala "La Masija", svojevremeno je bio i dobitnik nagrade za najboljeg mladog igrača, ali polao se bliži i kraj njegove profesionalne karijere.

Iskreno govoreći u padu je već četiri-pet sezona, pa je nakon napuštanja Čelsija 2019. odlučio da uživa u životu pre svega. Prvo je tri sezone proveo u Monaku, gde nikada nije bio prvi izbor, dok sada odlazi u italijanskog drugoligaša Komo, iako su ga sigurno tražili i bolji klubovi.

Ako uzmemo u obzir da će Fabregas narednu godinu provesti u jednom od najlepših gradova sveta, kraj jezera Komo, ko može da ga krivi što je izabrao da baš u ovom klubu nastavi karijeru koja je na zalasku.

Prioritet je uživanje, manje fudbal, ali će sigurno biti jedan od nosilaca u ovom timu koji je tek nedavno stigao iz trećeg ranga u drugi. Prošlu sezonu završili su na 13. mestu i ne može se reći da imaju naročito poznate igrače, od kojih je najpoznatiji Alberto Čeri, nekadašnji potencijal Juventusa.

Fabregas je ponikao u Barseloni da bi se još kao tinejdžer "otisnuo" na Ostrvo. Igrao je za Arsenal sve do 2011. godine kada se opet vratio u Barsu, da bi potom bio u Čelsiju i Monaku.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 110 mečeva i sa njima bio prvak sveta i Evrope.

Možda ce vas zanimati

Tagovi