Fudbal

BRAVO "PLAVI"! BUDUĆNOST U DRUGOM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LIGU KONFERENCIJA!

Autor Jovana Raičević

Budućnost je odigrala neriješeno (2:2) u revanš meču u Prištini, ali je zahvaljujući pobjedi u prvom susretu, eliminisala rivala sa Kosova. Oba gola za naš tim djelo su jednog od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera, Viktora Đukanovića.

FK Budućnost
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Jovana Raičević

Izabranici Aleksandra Nedovića vraćaju se neporaženi sa vrelog gostovanja u Prištini.

Na krilima publike domaćin je agresivnije ušao u meč, ali u uvodnom dijelu nije stvorio ozbiljniju šansu. Nakon što se naš tim oslobodio početnog pritiska, zaigrao je lijep fudbal i stvorio 3 stopostotne šanse, po jednu za svakog od napadača.

Prvu je sam sebi iskreirao Đukanović, koji je nakon sjajnog okreta na malom prostoru, slabijom nogom pogodio dalji ugao gola domaćih.

Nedugo zatim novi bljesak crnogorskih talenata, ovaj put je Mijović u glavnoj ulozi. Krilni napadač Podgoričana se fenomenalnim solo-prodorom izborio za udarac, ali su ga golman Ljapija i prečka spriječili da udvostruči prednost našeg tima.

Treću priliku za goste propustio je Stefan Milošević, koji je lijevom nogom iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

Finiš prvog poluvremena pripao je kosovskom predstavniku, koji su svoju inicijativu krunisali izjednačenjem iz jedanaesterca, koji je u 45. minutu realizovao Firmino.

 U drugom poluvremenu heroj "plavih" ponovo je bio Viktor Đukanović - fenomenalni Nikšićanin je nakon asistencije Đuričkovića najprije dobro prihvatio loptu, a zatim plasiranim udarcem opet utišao domaće pristalice.

Kurtaj je sa distance ponovo poravnao rezultat, nakon što je Dakić promijenio pravac šuta.

Dodatne komplikacije u završnici preduprijedio je Miloš Dragojević, koji je u nadoknadi odbranio novi kazneni udarac za Ljapi.

Naš tim će u narednom kolu igrati sa islandskim Breidablikom.