DIREKTNO

GROF BIJESAN - "SVI KOJI SU NAPUSTILI RUSIJU SU IZDAJNICI"! Bivši trener Zvezde: Nigdje ne bi zaradili toliko para!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović nije birao riječi kada je govorio o ruskom fudbalu i igračima koji su napustili zemlju.

Izvor: MN Press

Poznat je Miodrag Božović kao neko ko nema dlaku na jeziku i ko uvijek kaže ono što misli. Tako je bilo i ovog puta kada je fudbalere koji su napustili Rusiju nazvao "legionarima" i "izdajnicima".

U razgovoru sa ruskim medijima nekadašnji šef struke Crvene zvezde otvoreno je pričao o glavnoj temi u ruskom fudbalu. Nije birao riječi kada je govorio o svim onim igračima koji su, posle dozvole FIFA, raskinuli svoje ugovore i otišli iz Rusije zbog rata u Ukrajini.

"Svi ti legionari koji su napustili zemlju su izdajnici! Oni treba da ljube ruku koja ih hrani, imal su odlične ugovore ovdje. Naravno, ne govorim da je vojna operacija dobra stvar, ali ti legionari nisu ovdje imali nikakav problem. Ovako su izdali svoje drugare, saigrače i sve one koji su im davali velike plate. Ni u jednoj drugoj zemlji ne bi mogli da zarade toliko kao u Rusiji. Ipak, ovo je velika zemlja i sada će imati šansu da dodatno razvije fudbal. Odlazak tih legionara će samo pomoći domaćim igračima", poručio je Božović.

Smatra i da je odluka o suspenziji timova iz te zemlje loša za sport.

"Suspenzija ruskih klubova je sramota! Niko ne bi trebalo da dira sportiste. Svi oni koji kažu da su politika i sport odvojeni lažu. Sport je veliki dio politike. Moje mišljenje je da će ova vrsta izolacije trajati još dvije ili tri godine", jasan je Božović.