VRATIO SE

ADŽIĆ PONOVO U SRPSKOM FUDBALU, HOĆE DA SE DOKAŽE SVIMA! Luka spreman za novi izazov: Još uvek sam mlad igrač!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Luka Adžić pričao o povratku u srpski fudbal, vremenu u inostranstvu, ciljevima...

Izvor: MN Press

Luka Adžić (23) ponovo u srpskom fudbalu, obukao je dres Čukaričkog i spreman je za novu sezonu.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ima nove planove i ciljeve pred sobom i želi da pokaže zašto je važio za jednog od najperspektivnijih mladih srpskih fudbalera. Dobiće šansu za dokazivanje, možda već i u subotu uveče protiv TSC-a (20 časova).

"Važan meč za moj novi klub na startu šampionata. Igramo jedan od derbija, startni duel je uvek težak i znamo koliko je prvi utisak bitan. Daćemo sve da krenemo sezonu sa tri boda. Pratio sam šta TSC radi prethodnih godina, slični su kao Čukarički, pre svega u organizaciji, kvalitetan su tim, imaju odličnog trenera, ali bih rekao da smo mi bolji. Moramo to da dokažemo na terenu", rekao je Adžić.

Adžić je otišao iz Zvezde u leto 2018. godine u Anderleht. Tamo se nije naigrao, išao je na pozajmice u holandski Emen i turski Angarguču, a prošlu sezonu igrao je u Holandiji za Cvole.

"Bio sam standardan u prvom delu sezone, dok sam u drugom više ulazio sa klube. Sada je to iza mene, fokusiran sam na Čukarički i na sve što ekipu očekuje u novoj sezoni. Stvarno sam prezadovoljan, ovo je sjajna grupa momaka, vlada pozitivna energija, treba samo da ostanemo složni i da poentiramo na kraju sezone. Svi priželjkujemo da se ponovo plasiramo u Evropu."

Otkrio je i kako su izgledali pregovori sa timom sa Banovog Brda.

"Prihvatio sam ponudu iz više razloga. Čuka je pored Zvezde i Partizana najorganizovaniji klub u Srbiji. Dodatna prednost je što mnogo ulaže u mlade igrače. Za mene je ovo trenutno najbolji potez, smatram sebe za mladog igrača i želim da pružam najbolje partije do sada i da pomognem klubu da ostvari ciljeve."

Luka je igrao u zemljama koje se graniče sa Luksemburgom, a sada ga čeka duel sa igračima iz te zemlje. Čukarički u kvalifikacijama za Ligu konferencija igra protiv Rasinga, kluba iz Luksemburga.

"Nisam imao priliku tamo da igram niti da se odmerim sa timovima iz te zemlje. Rasing je prvi rival u Evropi i treba da budemo oprezni. Mogu da naprave problem svakome, posebno ako ih potcenite. Pokazali su to u nekoliko navrata, pa i njihova reprezentacija je na daleko višem nivou nego prethodnih godina", zaključio je Luka Adžić.

Tagovi