Bomba!

BIO JE BARSIN VELIKI TALENAT, SADA STIŽE U HRVATSKU? Ceo svet ga zna zbog povrede, a sada je BOMBA u regionu!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Mladi fudbaler španskog tima nastaviće karijeru u Hrvatskoj.

Izvor: Profimedia

Poslednjih nekoliko godina hrvatski fudbal veoma je interesantan inostranim klubovima koji žele da kupe talentovanog igrača, ali i fudbalerima svetskih klubova koji žele da se prikažu u sjajnom svetlu. Recimo, Dani Olmo je iz Zagreba krenuo na veliko putovanje, a sada bi jedan igrač Barselone mogao da pođe tim putem.

Po informacijama koje ima Ašraf Ben Ajad, menadžer koji brine o karijeri fudbalera katalonskog tima razmatra gde bi mogao da mu nađe klub i jedna od opcija koje su trenutno otvorene je Hrvatska. Ne navodi se koji klub bi mogao da pojača Musa Vag (23), levi bek koji je van Ćavijevih planova.

Ovaj fudbaler svojevremeno je najavljivan kao veliki talenat u španskom gigantu, ali nije uspeo da ispuni očekivanja. Redovno je nastupao za B tim, povremeno igrao i za najbolju ekipu, a usledile su pozajmice u Nicu i PAOK. Tamo je uspeo da uhvati sjajnu formu, ali je teška povreda koju je doživeo zaustavila njegov napredak.

Musa je sa gol-linije izbacio loptu i sprečio gol u mreži svog tima, ali se zato u punoj brzini zakucao u stativu. Povredio je koleno i pojedini lekari su mu preporučili da završi karijeru, ali je on spreman da ponovo zaigra fudbal. Svestan je da za tako nešto nema prostora u Barseloni, gde je Đordi Alba nedodirljiv na mestu levog beka.

Odatle ne može da ga pomeri ni mladi Senegalac koji je 2018. godine plaćen pet miliona evra, a od tada je odigrao samo šest mečeva za Barsleonin prvi tim. Možda će uz veliku minutažu u Hrvatskoj ponovo uspeti da se izbori za šansu u velikanu španskog fudbala.

Tagovi