Fudbal

POZNATI FUDBALER JE KLASA I SA 56 GODINA: Ceo svet priča o potezu legendarnog Brazilca! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Sjajan potez u njegovoj rodnoj zemlji ponovo je pogurao Romarija u žižu interesovanja, pa se priča i o tome kakav je majstor na fudbalskom terenu.

Izvor: Twitter/mundodeportivo/printscreen

Svojevremeno reprezentativac Brazila i jedan od najboljih gogletera na svetu, danas ugledan političar u svojoj zemlji, a u slobodno vreme - majstor fudbala. Kako drugačije predstaviti Romarija (56), posebno kada vidite šta je uradio protivniku na jednom lokalnom turniru.

Nekadašnji igrač Barselone i brojnih drugih klubova u domovini i širom sveta napravio je dva neverovatna poteza - dribling i šut, a o njima se priča širom sveta. Već duboko u šestoj deceniji pokazao je da je nemoguće zaboraviti fudbal, pa je tako i ovo njegovo majstorstvo podsetilo na dane iz igračke karijere.

Romario je prvo leđima okrenut golu dobio loptu u noge, a "iz prve" je uspeo da izbaci čuvara i nađe se u gol šansi. Defanzivac koji ga je čuvao nije znao šta ga je snašlo i nikako nije mogao da spreči ovakvu akciju, a legendarni napadač je nakon toga bio u gol prilici.

Ovako je izgledala majstorija:

Kako mu lopta slučajno ne bi pobegla ili defanzivci ne bi stigli u blok, šutirao je iz prve! Spoljnim delom stopala zahvatio je loptu i pored nemoćnog golmana poslao je u malu mrežu. Usledila je proslava gola, a svi saigrači pritrčali su da se raduju čoveku koji je poslednjih nekoliko godina senator u Rio de Žaneiru.

Pogledajte njegove poteze:

Tagovi