Završeno!

BOMBA IZ ITALIJE - REAL PUSTIO JOVIĆA I NIJE POZAJMICA: Dogovoren transfer Srbina, Luka se seli u Seriju A!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Kraj sage o kojoj se pisalo prethodnih nekoliko nedelja.

Izvor: Profimedia

Završila se saga Luke Jovića u Madridu, srpski fudbaler se seli u Firencu i postaje novi igrač Fiorentine.

Ono što se priča već nedeljama malo pre ponoći između ponedeljka i utorka potvrdio je dobro obavešteni Fabricio Romano, koji tvrdi da je dogovor postignut. Ali, italijanski novinar ne priča o pozajmici - srpski napadač postaje fudbaler italijanskog kluba.

Reč je o dogovoru Reala i Fiorentine da se Jović preseli u Seriju A i postane startni napadač "Ljubičastih", a da sa italijanskim timom potpiše ugovor na dve sezone, uz mogućnost produžetka na još dve. U tom periodu će Real Madrid imati pravo preče kupovine srpskog napadača - ukoliko on proradi u Italiji, a zadržaće i procente od prodaje.

Madriđani su u ugovor stavili klauzulu po kojoj im pripada polovina Jovićevog transfera ukoliko ga Fiorentina proda nekom drugom klubu. Jasno je da to neće biti dovoljno da se pokrije obeštećenje koje su izdvojili kada su ga iz Frankfurta doveli u Madrid, ali Real je već neko vreme znao da će biti jako teško "izvući" uloženi novac.

Luka je u Real Madrid stigao u leto 2019. godine, a za tri sezone u Španiji odigrao je 51 meč, postigao tri gola i asistirao pet puta. Premalo za igrača koji je plaćen preko 60 miliona evra, a kojem ni kratka pozajmica u Ajntraht nije pomogla da pronađe formu kojom je zaludeo Evropu.