VAU!

NESTVARNO! NOVI STADION REALA IZGLEDA SPEKTAKULARNO: Na terenu se neće igrati samo fudbal, a tu je i INOVACIJA! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Real Madrid renovira novi stadion i po informacijama koje stižu iz Španije izgledaće fenomenalno...

Izvor: Twitter/ESPN FC/Printscreen

Real Madrid renovira "Santijago Bernabeu" i novi stadion izgledaće spektakularno. Tako djeluje po fotografijama i snimku koji stiže iz španske prijestonice.

Prema onome što može da se vidi, biće uvedene i neke velike promjene, pa će tako na stadionu moći da se igraju i neki drugi sportovi poput košarke, tenisa, pa čak i američkog fudbala. Zamislite košarkaški okršaj Reala i Barselone na krcatom stadionu ili duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala...

Međutim, na sve to navijači će morati da sačekaju bar još godinu dana. To je potvrdila i španska "Marka."

"Postoji još mnogo stvari koje treba srediti prilikom renoviranja. Najveći optimisti kažu da će sve biti riješeno do juna 2023. godine. Potrebno je srediti stvari i oko stadiona, jer će sve to zajedno da ga učini najspektakularnijim stadionom na svijetu", navodi se u tekstu.

Svakako najveću pažnju privlači jedan detalj - pokretna trava. Travnata površina nalazi se na pokretnoj traci koja može da se skloni i skladišti ispod, a da se za to vrijeme na glavni teren montira parket za košarku ili recimo šljaka za tenis.

I to nije sve, radi se i na završavanju pokretnog krova.

"Krov je skoro završen, trebalo bi u narednih nekoliko nedjelja da se dovrše svi detalji. Za razliku od tog dijela, tribine na istočnom dijelu stadiona još uvijek nisu ni blizu završetka, dok je na zapadnoj strani to tek nedavno počelo", piše "Marka".

Prema onome što može da se vidi, zaista će izgledati spektakularno...