REŠENO

PARTIZAN IZGUBIO SPOR, FIFA PRESUDILA U KORIST ASANA! Poznati su detalji - evo koliko para Japanac dobija!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Takuma Asano dobio je spor protiv Partizana. FIFA presudila u njegovu korist.

Izvor: MN Press

Takuma Asano dobio je spor protiv Partizana. FIFA je presudila u njegovu korist i crno-beli moraće da mu plate za sve to.

Prema informacijama lista "Danas" klub iz Humske moraće da mu uplati 453.281 evro, plus pet odsto kamate. Uz to i 898.467 dinara, sa pet odsto kamate. Podsetimo, japanski reprezentativac napustio je klub iznenada u maju 2021. godine.

"Raskinuo sam ugovor sa Partizanom zbog problema sa isplatom plata i uplaćivanjem troškova. Teško mi je što odlazim u ovim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan važan deo moje karijere", rekao je tada Asano.

Ubrzo posle toga su se oglasili iz kluba i tvrdili da je Takuma "prekšrio ugovor i da je otišao svojevoljno".

"Asano je svojevoljno napustio klub, prekršio je postojeći ugovor o profesionalnom igranju. Preduzećemo sva pravna sredstva pred nadležnim organima FIFA i podnećemo tužbu usled neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora", oglasili su se tada crno-beli.

O njegovom slučaju pričao je i predsednik kluba Milorad Vučelić, ali će srpski tim na kraju ipak morati da mu isplati sve.

Asano je stigao u Partizan na leto 2019. godine i proveo je manje od dve godine u klubu. Prethodne sezone igrao je za Bohum, a nosio je još dresove Hirošime, Arsenala, Hanovera i Štutgarta.

Asano bi trebalo da bude na spisku putnika Japanaca za Svetsko prvenstvo u Kataru.