Fudbal

SLAVNI KLUB IZGUBIO 82.000.000 EVRA U JEDNOM DANU: Hteli Ligu šampiona i slavu, pa JEDVA ostali u ligi!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nakon što su im istekli ugovori iz Evertona idu tri igrača koja su papreno plaćena.

Izvor: Profimedia

Everton je u sezoni iza nas uspeo da opstane samo zato što su drugi bili lošiji. Očajne sezone Barnlija, Noriča i Votforda spasile su slavni klub od ispadanja. 

U sezoni kada se ciljao napad na Ligu šampiona, klub je jedva ostao u prvom rangu takmičenja i nešto mora da se menja. Sada je na Mersisajdu krenulo čišćenje tima, a u prvoj turi odrekli su se igrača koje su inicijalno platili 82.000.000 evra!

Klub je napustio Gilfi Sigurdson, islandski vezista koji je stigao iz Svonsija 2017. godine za čak 50.000.000 evra. Tada je bio zaista dominantan, u Evertonu je imao neke sjajne partije, ali sada nije kročio na teren od maja 2021. godine kada je izbio skandal oko toga što je navodno kod njega pronađen dečiji pornografski sadržaj!

Drugi otpušteni igrač je nekadašnji fudbaler Aston Vile i Mančester sitija i bivši reprezentativac Engleske Fabijan Delf. On je 2019. godine stigao u Everton kako bi zadržao mesto u reprezentaciji, a zapravo je uglavnom bio povređen i do sada je odigrao jedva 41 meč za klub. Plaćen je 9.500.000 evra,

Na kraju odlazi i turski napadač Čenk Tosun, koji nikako nije uspeo da golove koje je postizao u Turskoj postiže i na velikoj sceni. Probao je Everton sa pozajmicama, ali nije se razigrao ni u Kristal Palasu ni u Bešiktašu. Igrač koji je plaćen 22.500.000 evra sada je takođe otišao kao slobodan igrač nakon samo 11 minuta odigranih u svih takmičenjima. 

Sada je pred Frenkom Lampardom i Evertonom veliko spremanje, a uz to će morati da smanje i svoja očekivanja, jer ovaj tim definitivno nije ono što se od njega očekuje. 

Tagovi