TO JE TO

LIGA ŠAMPIONA OBJAVILA RASPORED - EVO ŠTA ČEKA FMP! ABA liga ima jednog predstavnika, drugi mora u kvalifikacije!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Liga šampiona objavila raspored i učesnike takmičenja. Četiri tima se čekaju.

Izvor: MNPress

Sezona je tek završena, ali već kreću pripreme za narednu. FMP je prihvatio poziv FIBA za učešće u Ligi šampiona, ali će kroz kvalifikacije morati da traži kartu za grupnu fazu.

Za to vreme ABA liga imaće jednog sigurnog predstavnika, pošto je Igokea kao redovni učesnik prošla u grupu. Od 70 timova koji su aplicirali 52 su prihvaćena. Sigurno učešće ima 28 timova, dok će se 24 ekipe boriti za četiri mesta, među njima je i srpski predstavnik.

Kvalifikacije za Nenada Stefanovića i "pantere" počinju od 21. septembra. Žreb za celo takmičenje, kako kvalifikacioni deo, tako i grupnu fazu, održaće se 7. jula i tada će sve biti poznato.

Pored FMP-a u kvalifikaicjama su još: Baken Bers, Brose, Budiveljnik, Volntari, Friburg Olimpik, Golden Igl, Den Boš, vicešampion Mađarske (Egis Kormend ili Falko), Karhu, Kravinos, Lester, Čemic, orkoping, Opava, Parnu, Levice, Breogan, Siaulaj, Strazbur, Benfika, Gmunden, Tofaš i Unikaha.

Liga šampiona timovi u kvalifikacijama
Izvor: Basketball Champions League

Što se grupne faze tiče, uz Igokeu plasman su obezbedili i: AEK, Manresa, Bnei Herzlija, Darušafaka, Sasari, Nimburk, Ostende, Galatasaraj, Hapoel Jerusalim, Hapoel Holon, šampion Mađarske (Egis Kormend ili Falko), Burgonj, Legija, Tenerife, Limož, Ludvigsburg, PAOK, Orgez, Peristeri, Karšijaka, Ritas, Bilbao, Bon, Mursija, Ređana, Riga.

Liga šampiona timovi u grupi
Izvor: Basketball Champions League