Fudbal

OVO JE STADION NA NAJLEPŠOJ LOKACIJI! Fudbalsko čudo ostavlja bez daha - ako jače šutnete loptu, ona ode u OKEAN!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Možda nema tribine, ali ovaj stadion na Farskim Ostrvima je jedinstven u svetu fudbala.

Izvor: YouTube/Nordic Stadiums/XtremeCollectionS/Printscreen

I dok se ljubitelji fudbala pripremaju za Svetsko prvenstvo i nove, luksuzne stadione u Kataru na kojima će igrati i reprezentacija Srbije, ti stadioni nisu specifični kao jedan koji mnogi smatraju najlepšim na svetu.

Istina, stadion "974" iz Katara jeste neobičan zbog kontejnera od kojih je napravljen, ali jedan stadion na Farskim Ostrvima je pravo fudbalsko čudo koje ostavlja bez daha!

Barselona se priprema za renoviranje "Nou Kampa" zbog čega će morati da se presele na drugi stadion 2023. godine. I mada se tu radi o najvećem fudbalskom stadionu u Evropi, ovaj stadion na Farskim Ostrvima nije čedo nijednog velikana.

Nije izgrađen na posebno spektakularan način, niti ima mnogo mesta za navijače. Ali se nalazi na ostrvu koje je okruženo okeanom!

Radi se o stadionu "Eidi", na kojem igra istoimeni niželigaš sa Farskih Ostrva. Zapravo, lokacija je jedno od manjih ostrva te zemlje. Taj stadion je postao zanimljiv i turistima zbog svoje unikatne pozicije.

Stadion nema tribine. Gledaoci stoje iza ograde, a ako ste na severnoj strani stadiona, okean bi mogao da vas malo pokvasi uz nešto jači udar vetra. "Eidi" stadion je okružen jedinstvenim pejzažom i visokim stenama, a do njega se dolazi peške okolnim putevima.

Najjednostavnija opcija za dolazak je ipak brod, a prvo naseljeno mesto udaljeno je od stadiona nekoliko kilometara. Pogledajte kako izgleda ovaj jedinstveni stadion:

Tagovi