GOTOVO

JOKANOVIĆ PREUZEO DINAMO, NIŠTA GA NIJE UPLAŠILO! Doveo ga "mozak Jirgena Klopa", odmah obećao ofanzivan fudbal

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Slaviša Jokanović je dobio posao u Dinamu iako klub neće igrati Evropu sledeće sezone.

Izvor: Profimedia

Srpski trener Slaviša Jokanović je posle dugih i napornih pregovora potpisao jednogodišnji ugovor sa Dinamom iz Moskve, potvrdio je ruski klub na svom zvaničnom sajtu!

Jokanović se već nedeljama spominjao kao potencijalno rešenje za Dinamo, potom je delovalo da su pregovori "pukli", ali su se dve strane na kraju dogovorile i "pao" je potpis. Ugovor je potpisan na samo jednu sezonu, međutim ako Jokanović opravda očekivanja automatski će biti obnovljen za još dve sezone.

Srpski stručnjak bio je velika želja Željka Buvača, čoveka koji je dugo bio "desna ruka" Jirgena Klopa, a koji u poslednje dve sezone radi u moskovskom klubu kao sportski direktor.

U njegovom mandatu su se lepo "podigli" i prethodnu sezonu su završili na trećem mestu, međutim zbog sankcija UEFA neće igrati Evropu. Potpuno će se fokusirati na domaće prvenstvo u koje ulaze vrlo ambiciozno, sa željom da prekinu dominaciju Zenita iz Sankt Peterburga.

"Svojim znanjem i iskustvom Slaviša Jokanović će nam pomoći da napravimo naredni korak. Želimo da unapredimo timsku igru, kao i svakog igrača, pošto mislimo da koristimo samo 80% svog potencijala. Nadamo se da će Jokanović sa svojim stručnim štabom koji preferira ofanzivni fudbal pomoći da dođemo na taj nivo", poručio je Željko Buvač tokom predstavljanja srpskog trenera u Moskvi.

Podsetimo, Jokanović je trenersku karijeru počeo u Partizanu, pa je preko Tajlanda i Bugarske stigao do Erkulesa, a Votforda, Makabija, Fulama, Al-Garafe i Šefild junajteda u kome je imao poslednji angažman.