Užasno!

SKANDAL U HRVATSKOJ - FUDBALERI SLAVE UZ TOMPSONOVU PESMU: Snimak prekinut, ali su svi prepoznali o čemu se radi (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Fudbaleri novog hrvatskog drugoligaša opuštali su se nakon velike pobede i proslavljali plasman u viši rang, a onda se sa zvučnika začula pesma Marka Perkovića Tompsona!

Izvor: Facebook/HNK Vukovar 1991 - službena stranica/printscreen

Fudbalski klub Vukovar 1991 obezbedio je plasman u drugi rang hrvatskog fudbala, a proslava koju su organizovali na putu kući sa baraž meča izazvala je mnogo pažnje u regionu. Fudbaleri ovog kluba proslavljali su veliki rezultat i pobedu protiv mladosti iz Ždralova (2:0), ali im se tokom slavlja "potkrala" i numera proustaškog muzičara Marka Perkovića Tompsona!

Istina, autor snimka prekinuo je snimanje nakon uvodnih taktova pesme "Bojna Čavoglave", u kojoj se peva o ubijanju Srba na teritoriji današnje Hrvatske, ali i u Srbiji!

Iako je snimak prekinut čim je ova pesma krenula sa zvučnika, vremena je bilo dovoljno da je prepoznaju navijači Vukovara, ali i svi oni koji su pogledali sporni snimak. Samo nekoliko tonova jasno su otkrili da je reč o Tompsonovoj pesmi, koja nije nikakva novost u hrvatskom sportu.

Dešavalo se i ranije da sportisti iz Hrvatske uz numere ovog pevača, pa čak i njegovo prisustvo na proslavama, obeležavaju velike uspehe. Tako je Marko Perković bio gost fudbalskog tima nakon Mundijala u Rusiji gde su Hrvati poraženi u finalu, a njegovo prisustvo nije predstavljeno kao nešto skandalozno. Čak je i selektor Dalić prokomentarisao da su pitanja o Perkoviću samo provokacija...

Samo jedan od delova ove pesme su stihovi "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", verovatno najpoznatiji kada je u pitanju hrvatski nacionalizam.

Na samom kraju snimka čuje se početak Tompsonove pesme, a zatim se snimanje prekida: