Fudbal

LALATOVIĆ ZA MONDO O PRVOM RIVALU BORCA U EVROPI: Otkrio je šta očekuje protiv Farana!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.ba

Novi trener Borca iz Banjaluke veruje u svoj tim iako još nisu uigrani, a rival je trenutno u dobrom ritmu jer mu je prvenstvo u toku.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nenad Lalatović i Borac znaju odakle kreće njihova letnja avantura u Evropi!

Banjalučki Borac igraće protiv ekipe B36 Toršavn u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, odlučeno je žrebom u Nionu.

Imao je Borac i malo sreće, pošto je izbjegao ljubljansku Olimpiju, pa može se reći i podgoričku Budućnost, a s tim se slaže i trener Banjalučana Nenad Lalatović koji je prije nekoliko dana preuzeo ekipu.

"Kakve su ekipe bile u šeširu možemo da budemo zadovoljni, ali ne smemo da se opustimo. To je ekipa koja je završila sezonu na petom mestu i osvajači su kupa. Prvaci su svoje države 11 puta, prvenstvo im je u toku, oni su trenažnom procesu, imaju utakmice u nogama, a mi utakmicu s njima igramo nakon pripremnog perioda, gde će biti jedan nov tim koji treba da se uklopi i uigra. Ali mislim da smo favoriti i da možemo da prođemo prvo kolo", rekao je Lalatović u izjavi za MONDO.

Borac će biti domaćin u prvom meču, koji će biti odigran u Modriči, s obzirom na to da je u toku rekonstrukcija terena na Gradskom stadionu u Banjaluci, a nakon toga ići će na 3.000 kilometara udaljena Farska Ostrva, gde će 14. jula igrati revanš.

"Pošto nema više pravila gola u gostima sasvim je svejedno da li prvi meč igramo ovde ili tamo, nama je svejedno. Mi kao Borac s kim god da igramo moramo da igramo na pobedu i ja ću dati sve od sebe, a tako i moji igrači, da odigramo dobro obe utakmice i prođemo u drugo kolo", rekao je trener Borca.

Duel protiv B36 Toršavna u Modriči ujedno će biti i njegov zvanični debi na klupi banjalučkog kluba.

"Jedino što mi je velika žal je što ne igramo na našem stradionu u Banjaluci, ali sam siguran da će i Modriča biti dobar domaćin, da ćemo se osećati kao kod kuće i da će biti naših navijača, da će stadion bti ispunjen do poslednjeg mesta i da ćemo se zajedno svi radovati posle utakmice prvoj pobedi Borca sa mnom kao trenerom", zaključio je Lalatović.