Fudbal

HOROR! PRETUKLI SUDIJU NASMRT NA UTAKMICI: Sve počelo žutim kartonom, mlatili ga i navijači

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Fudbalski sudija iz Salvadora ubijen je nasred utakmice.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski sudija Holse Arnoldo Amaja (63) pretučen je nasmrt u rodnom Salvadoru, potvrdio je Fudbalski savez Salvadora na zvaničnom sajtu.

Amaja je čovek koji je i u sedmoj deceniji nastavio da sudi pošto ima veliki ugled u Salvadoru, na fudbalskim terenima je duže od dve decenije, međutim ispostavilo se da mu je fudbal "došao glave" kada je jedan fudbaler nasrnuo na njega nakon što mu je pokazao žuti karton.

Nesrećni sudija Amaja pretučen je na stadionu Toluka pošto fudbaler koji ga je napao nije mogao da se zaustavi kada je počeo da ga tuče. Na teren su uleteli i navijači i zajedno su mu naneli smrtonosne povrede.

Lekari su pokušali da ga spasu, ali nisu uspeli iako su stigli na vreme.

"Samo sam preko telefona saznao šta se dogodilo mom ocu. Nisam bio na utakmici, samo sam saznao da ga je jedan fudbaler zlostavljao. Udarao ga je sve dok nije pao, a onda je na podu pretučen. Policija mi nije dala konkretne podatke koji fudbaler ga je napao, ali to je zbog sigurnosti naše porodice", rekao je sin ubijenog sudije Hairo Amaja koji zahteva hitnu istragu policije zbog ovog zločina.

Salvador je inače jedna od zemalja sa najvišom stopom kriminala.

Tagovi