ODRŽAN ŽREB

POČINJE LIGA ŠAMPIONA! ZVEZDE NEMA NA ŽREBU, ALI IGRA SE U SRBIJI: Igraće se na stadionu drugoligaša zbog odluke UEFA!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda će sačekati još neko vreme svog prvog protivnika, a zanimjivo je da će se igrati u Srbiji zbog oduke UEFA.

Izvor: UEFA/Screenshot

Crvena zvezda će kao šampion Srbije predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali zbog ogromnog podizanja domaćeg fudbala - počinje tek od treće runde!

To znači da će Zvezda na prvog rivala morati da sačeka sve do 18. jula, i na megdan će tek početkom avgusta, a da nije bilo odličnih rezultata prethodnih godina - danas bi navijači crveno-belih pažljivo pratili žreb u Nionu gde su upravo određeni parovi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jedan od zanimljivijih duela biće sudar Ludogoreca i Sutjeske, čeka nas duel Leha i Karabaga, pa Zrinjskog i Šerifa, Tobola i Ferencvaroša, dok je zanimljivo da će se jedan meč najverovatnije igrati i u Srbiji.

U pitanju je duel slovenačkog Maribora i beloruskog Šahtjora iz Soligorska, a koji zbog sankcija UEFA neće moći da se igra u Belorusiji. Tako je nedavno reprezentacija Belorusije tri utakmice Lige nacija igrala u Novom Sadu, dok bi Šahtjor svoj "domaći" meč trebalo da odigra u Gornjem Milanovcu.

Stadion koji koristi Metalac je dobio dozvolu za evropska takmičenja i nema prepreka da bude domaćin utakmica prvog kola, dok za dalje ostaje da se vidi. Takođe, poraženi iz ovog meča ide diretno u treće kolo kalifikacija za Konferencijsku ligu.

Pogledajte sve parove prvog kola Lige šampiona!