Fudbal

Srbija igrala strašan fudbal u Ljubljani, pa za 8 minuta ISPUSTILA pobjedu!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije je odigrala ponovo odlično u napadu, ali je odbrana opet poputil i ostali smo bez pobede.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspjela da pobedom završi junski ciklus Lige nacija. Odigrali su maestralno u Ljubljani i "totalnim fudbalom" došli do 2:0 na poluvrijemenu protiv Sloveniji, ali opet isti problemi...

Srbija se iz Ljubljane vraća samo sa bodom (2:2), pošto je Slovenija za svega osam minuta drugog poluvremena uspjela da dođe do izjednačenja i kazni nove kikseve odbrane "orlova". Koliko god da su moćni na protivničkoj polovini, toliko su i bespomoćni kada krenu na njihov gol.

Sve je počelo idealno golom Živkovića u osmom minutu, u odličnoj akciji ving-bekova, a fudbaler PAOK-a je morao da prokrvari da bi postigao svoj prvenac u dresu "orlova".

Glavom je pogodio na drugoj stativi, pa završio u nogama Jana Oblaka, ali vrijedjelo je...

Hrabru i ofanzivnu igru Srbije "začinio" je potom Aleksandar Mitrović golom u 35. minutu, nakon "perverznog poteza" Dušana Tadića, koji je predriblao Gnezdu Čerina kao od šale, međutim malo ko je u tom trenutku pomislio da će nam ovaj isti fudbaler Slovenije dati gol u 48. minutu.

Šporar je poslao loptu sa lijeve strane, a Gnezda Čerin je dotrčao iz drugog ugla i matirao Milinković-Savića. Samo pet minuta kasnije, slična akcija, samo je sada Kurtić poslao za Šeška, a ispao je Strahinja Pavlović.

Očajno je procijenio situaciju i dozvolio je mladom napadaču Salcburga da se prikrade iza leđa i izjednači rezultat.

Pokušao je Piksi izmjenama da "razmrda" ekipu, igrali smo i dalje ofanzivno, ali nismo iskoristili šanse tako da se iz Ljubljane ipak vraćamo nezadovoljni. Bilo je i nervoze na kraju kada je isključen rezervni golman Predrag Rajković, dok je i selektor Dragan Stojković besneo zbog pojedinih sudijskih odluka.

Da odemo u "A" grupu, moramo da pobijedimo Norvežane u gostima u Oslu u septembru.

Izvor: SofaScore LiveScore/Printscreen