SVE O PRELAZNOM ROKU

ZVEZDI STIŽE DESNO KRILO, A ONDA JOŠ DVA POJAČANJA: Terzić otvorio karte - "Pa hajde vi dovedite takvog igrača!"

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u razgovoru sa medijima "pretresao" sve najvažnije teme koje se tiču letnjeg prelaznog roka i otkrio kakvi su planovi uprave.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se u nedelju na početku priprema za novu sezonu i odmah potom se zaputili na Zlatibor. Na prozivci Dejana Stankovića bila su samo 24 fudbalera, a igračima šampiona Srbije se obratio i Zvezdan Terzić posebnom porukom.

No, generalni direktor Crvene zvezde je u razgovoru sa medijima otkrio detalje planova kluba tokom predstojećeg prelaznog roka. Kako je naveo, uskoro bi trebalo da stigne i drugo pojačanje, a posle toga potencijalno još dva.

Upitan na početku da li će pre stići napadač ili krilo, o čemu se pisalo u medijima, Terzić je rekao da bi jedno od tih pojačanja trebalo da bude ozvaničeno već naredne sedmice.

"Desno krilo će pre stići nego špic. Nadam se već u narednoj nedelji da će to biti završeno", rekao je Terzić.

Milan Gajić je napustio klub i uskoro bi mogao da se preseli u Rusiju, a generalni direktor Zvezde žali što je do toga došlo.

"Pa Gajić je otišao, ugovor mu je istekao. Da je ovako igrao prethodne dve i po godine, dobio bi produženje ugovora mnogo ranije. Odigrao je mnogo bolje poslednja dva-tri meseca. Međutim, ima iza sebe i jedan period kad smo očekivali više. Bio je i on svestan da je u ovom momentu Pićini prva opcija kod Dejana Stankovića i da mu je bolje da ide", objasnio je Terzić i potom usmerio priču na leve bekove.

Izvor: MN Press

"Kažu imamo samo Rodića na levom beku i Radulovića da pomogne. Pa hajde vi dovedite levog beka da to ne bude neki prosek da zadovoljimo formu. Taj zna da kad treba da dođe, da će Rodić da odigra 45 od 56 utakmica, u startu zna da će da bude njegova alternativa."

Jedna od tema je bio i Seku Sanogo.

"Na Sanoga računamo, ima ugovor do decembra, nema razloga da se ne računa na njega. On je '89 godište, razmatrali smo mogućnost produženja ugovora. Treba nam ipak možda podmlađivanje sa bržim igračima. Imamo dobar kostur, ali treba da mislimo i na budućnost Zvezde."

Edmund Ado je takođe jedna od meta Zvezde, ali generalni direktor nije siguran da li će do doći do njegovog angažmana.

"U Zvezdi ne govorimo o konkretnim imenima igrača, jer mi tražimo pozicije i jesmo zainteresovani za Ada, ali nismo jedini zainteresovani. Gledamo i da li možemo da pronađemo bolje rešenja od njega za manje para. Spremni smo da investiramo, Zvezda je dostigla trenutak da moramo da napravimo ozbiljan iskorak i u kvalitetu. Nije nam žao da investiramo ozbiljan novac, samo moramo da dobro procenimo. Ipak je pozicija zadnjeg veznog, 2.000.000 evra, možda je u ovom trenutku bolje investirati za špica. Videćemo. Završili smo veliki deo posla dolaskom Kangve, i ovog desnog krila što čekamo da potpišemo. Dva mlada i brza igrača. Biće osim toga sigurno još dva igrača", rekao je Terzić, insinuirajući na Osmana Bukarija, o čijem najavljenom transferu je MONDO već pisao.

OSman Bukari
Izvor: Profimedia/Adil Benayache/SIPA

Kako kaže, crveno-beli trenutno uopšte ne razmišljaju o ponudama za njihove igrače.

"Nećemo uopšte da razmatramo ništa o odlascima, ne interesuje nas. Prioritet je Liga šampiona i to nam donosi 25-30 miliona evra. Neozbiljno je da pričamo o odlascima najboljih igrača. Šta nam znači da za Ivanića ili Kataija dobijemo 3.000.000 evra ili 5.000.000 evra. Ne razmišljamo o puštanju bilo kog igrača. Naravno da je najveće interesovanje za Erakovića, svima smo rekli da on ne može da ide u ovom trenutku."

Dosta priče je bilo i o Ibrahimu Mustafi, igraču koji je prošle sezone bio na pozajmici u Novom Pazaru. Terzić je potvrdio da ga je zbog njega kontaktirao i Nenad Lalatović, novi trener Borca iz Banjaluke.

"Pola Superlige traži Ibrahima Mustafu da ga pošaljemo na pozajmicu. Jeste me Lalatović zvao i jesmo razgovarali na tu temu, ali videćemo da li je bolje za njega da bude ovde ili da ode na pozajmicu negde u Superligu da nam bude bliže očima, ili da ga pustimo kod naših prijatelja u Borac iz Banjaluke. Prvi deo priprema će sigurno ovde odraditi, pa ćemo onda doneti odluku", zaključio je Zvezdan Terzić.