POTPIS

GOTOVO! REAL MADRID POTROŠIO 100.000.000 NA ZADNJEG VEZNOG: Skuplji od Ronalda, ali jedna GREŠKA je nedodirljiva!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Real Madrid je na svom zvaničnom sajtu potvrdio dolazak Čuamenija.

Izvor: Profimedia/J.E.E/SIPA/

Real Madrid je zvanično doveo Oreljena Čuamenija (22) za astronomski iznos - 80 miliona evra fiksno i još 20 miliona evra koje Monako može da dobije kroz razne bonuse!

Ako se sve ostvari, a nije nemoguće, Monako bi od veznog fudbalera mogao da zaradi tačno 100 miliona evra, što bi Čuamenija učinilo skupljom akvizicijom "kraljevskog kluba" od Kristijana Ronalda. Zapravo, samo su dvojica igrača u istoriji Real Madrida bila skuplja od njega - Eden Azar (150 miliona evra) i Garet Bejl (101).

Jedino ko je mogao da "sruši" rekord Čuamenija u ovom prelaznom roku je njegov saigrač iz reprezentacije. Kilijan Mbape bio je primarna meta Reala ovog leta, ali kada ih je odbio i ostao u Parizu, klub je počeo da troši na druge strane...

Nezvanično, Real Madrid će u ovom prelaznom roku investirati čak 350 miliona evra u nove fudbalere pošto su "prištedeli" prethodnih sezona. Uz to, odlaze igrači koji su imali teške ugovore poput Marsela, Iska ili Bejla, tako da nemaju strah da će ugroziti finansijski fer-plej.

Čuameni je ponikao u Bordou, a u Real Madrid stiže nakon 95 mečeva u Monaku gde je postigao još osam golova i upisao još sedam asistencija.

Veznom redu šampiona Evrope bilo je potrebno još sveže krvi, nakon što je Luka Modrić potpisao novi ugovor. Sve je izvesnije da će trio Kazemiro-Modrić-Kros ubuduće menjati Čuameni-Kamavinga-Valverde, samo je pitanje kojom brzinom će uskočiti u startnu postavu.

Tagovi