Fudbal

BOMBA! HRVATSKI KLUB OTIMA TRENERA ENGLEZIMA: Mladi stručnjak (40) je hit na Ostrvu, a pregovara sa četvrtim timom HNL-a

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ovaj trenerski transfer je ono što je potrebno da se Rijeka uključi u trku sa Dinamom, Hajdukom i Osijekom koji su završili ispred njih u prethodnoj godini.

Izvor: Profimedia

Nekoliko škotskih medija prenelo je da se u Hrvatskoj sprema spektakularno trenersko rešenje! Navodno je dosadašnji trener Dandi junejteda Tam Korts blizu preuzimanja Rijeke. 

Ovaj perspektivni škotski trener bio je isporprosečan fudbaler, a kada je završio sa aktivnim igranjem preuzeo je poluprofesionalni Kelti Harts i doveo ih u treću ligu. Posle odličnih pet sezona uzeo je Dandi i sa ovim klubom došao do četvrtog mesta u ligi i izborio Dandi Junajtedu mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Za Kortsa postoji i interes engleskih klubova, ali hrvatski prvoligaš Rijeka impresioniran je njegovim radom, posebno s mladim igračima. Rijeka je kontaktirala Dandi u protekla 24 sata i dobila je dozvolu da pregovara s Kortsom", navodi se u tekstu "Dejli Rekorda".

Dosadašnji šef struke Rijeke Goran Tomić raskinuo je ugovor, a tim je ostao i bez najboljih igrača iz prošle sezone, Josip Drmić je potpisao za Dinamo, Domagoj Pavičić i Robert Murić su zajedno otišli u Konjaspor u Turskoj, a kapiten Hrvoje Smolčić će igrati u Ajntrahtu sa Filipom Kostićem.

Rijeci je zato potreban perspektivan trener koji bi promovisao neke mlade igrače i koji bi mogao Rijeku ponovo da učini konkurentnom u hrvatskoj ligi gde su se prošle sezone za titulu borili Dinamo, Hajduk i Osijek. 

Tagovi