Sklapa kockice!

NEMANJA MATIĆ NIJE JEDINI, MURINJO SE UOPŠTE NE ŠALI: Roma dogovorila još DVA pojačanja - Žoze pravi jak tim u Rimu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Gospodin "Posebni" želi da nastavi sa osvajanjem trofeja u klubu čije je navijače veoma lako kupio.

Izvor: Profimedia

Žoze Murinjo se vratio u Italiju i Romi doneo prvi evropski trofej, ali Portugalac ima velike ambicije i za period ispred nas. Kako prenose italijanski mediji, portugalski trener je od kluba zahtevao pojačanja za narednu sezonu, a uprava "Vučice" već mu je obezbedila trojicu igrača!

Nakon Nemanje Matića koji je dogovorio sve detalje jednogodišnjeg ugovora - sa opcijom produžetka, u klub bi trebalo da stignu još dvojica fudbalera čiji su transferi već pri kraju.

Tim iz Rima će pojačati Zeki Čelik (25) i Ola Solbaken (23), a sa njima dvojicom će roma biti mnogo snažnija po desnoj strani.

Turski fudbaler stiže iz Lila za koji igra od 2018. godine i sa kojim je prethodnih sezona beležio fantastične rezultate. Prošle sezone je bio šampion Francuske, ima bogato iskustvo na međunarodnoj sceni, a dres sa državnim grbom nosio je već 30 puta.

Romi treba da donese čvrstinu na desnom boku i mnogo odgovornosti u fazi odbrane, baš kako Murinjo voli.

Ofanzivniju ulogu, ali na istoj strani terena imaće dve godine mlađi Solbaken, koji je trenutno član Bodo/Glimta. Sa tom ekipom je u toku sezone igrao protiv Rome, pa je italijanski klub mogao da se uveri u sve njegove kvalitete.

Za sada je odigrao dva meča za seniorsku reprezentaciju Norveške, a transfer u Seriju A bio bi ogroman iskorak za njegovu karijeru.

Tagovi