Fudbal

Radulović: Vjerujem u kvalitet mojih igrača

Autor Gordana Bojanić

Crna Gora i Rumunija odigraće sjutra meč 1. kola grupe 3 “B“ UEFA Liga nacija. Biće to prvi od četiri meča, koliko će biti odigrano u naredne dvije sedmice.

Miodrag Radulović
Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U taboru "sokolova" vlada optimizam pred sjutrašnji meč, uprkos kadrovskim problemima sa kojima se suočava selektor Miodrag Radulović.

Na konferenciji za novinare, Radulović je istakao da će Crna Gora u junskom ciklusu Lige nacija ići na osvajanje maksimalnog broja bodova.

"Rumuniju cijenimo i poštujemo, ali vjerujem u kvalitet mojih igrača. Igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima. Trudićemo se da startujemo na pravi način. Svaki bod je bitan, ali ćemo ići na maksimalan učinak u svakom meču. Na kraju, vidjećemo da li ćemo s time biti zadovoljni", kazao je Radulović.

Crnogorski selektor u sjutrašnjem meču neće moći da računa na dva najbolja igrača reprezentacije - Stefana Savića i Stevana Jovetića.

"Uprkos takmičarskom karakteru Lige nacija, nastavićemo naš cilj koji smo sprovodili u posljednje vrijeme, a to je podmlađivanje ekipe, što se pokazalo itekako opravdano. Na taj način jačamo ekipu za naredne cikluse", rekao je Radulović.

Napad Crne Gore predvodiće Stefan Mugoša. Napadač Inčona sa 11 golova je najbolji strijelac koreanske lige.

"Očekuje nas jako težak ciklus. Četiri utakmice u deset dana je nešto što je zahtjevno, ali nema većeg motiva od igranja za reprezentaciju. Daćemo sve od sebe, iako imamo mnogo problema sa povredama. Ipak, vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat", kazao je Mugoša.

Utakmica Crna Gora - Rumunija na programu je u subotu u 20.45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

Tri dana kasnije Crna Gora gostuje Finskoj, dok je duel kod kuće sa Bosnom i Hercegovinom na programu 11. juna u Podgorici. Posljednji junski meč izabranici Miodraga Radulovića odgiraće 14. juna u Bukureštu protiv selekcije Rumunije.