Fudbal

BOMBA - PARTIZAN DOVODI ANDREU PIRLA!? Legenda svjetskog fudbala je već u Beogradu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ovo bi zaista bila senzacija, a ovu priču "podgrijava" i to što je Italijan već sada u Beogradu.

Izvor: MNPress

Prava "bomba" se sprema u Humskoj, prema navodima "Sport kluba" Partizan je spreman da na svoju klupu dovede čuvenog Andreu Pirla, koji bi na mjestu prvog trenera kluba zamijenio Aleksandra Stanojevića.

Pirlo je već u Beogradu, gdje boravi nekoliko dana i gdje je imao druženje sa novinarima i konferenciju za štampu, a kako se navodi Partizan je jako ozbiljan u namjeri da dovede nekadašnjeg legendarnog fudbalera.

Budžet za njegovu platu je navodno 1.500.000 eura po sezoni, a ovo bi Pirlu bio prvi posao nakon Juventusa u kome je proveo godinu dana i osvojio trofej Kupa Italije. Od tada traži novi izazov, iako se pominjalo da ga želi nekoliko klubova iz Serije A, sada je u priči i Partizan!

Pirla najbolje znamo iz igračkih dana, pošto je nosio dres sva tri najveća italijanska kluba - Intera, Milana i Juventusa, a u reprezentaciji te zemlje ostavio je dubok trag. Karijeru je završio u MLS-u gdje je nastupao za Njujork Siti, a kao trener je osim prvog tima Juventusa vodio i omladince tog velikana.

Juve je sa njim na čelu u sezoni 2021/22 osvojio dva trofeja - kup i superkup Italije i od njegovog odlaska sa klupe nisu uspjeli da se vrate na staze stare slave, pa su tako ove sezone ostali bez ijednog pehara.

Pogledajte kako je izgledalo druženje Andree Pirla sa novinarima i ljubiteljima fudbala u Beogradu: