"ZVONE, NEMOJ ME..."

PROSINEČKI JE S 13 GODINA PUŠIO CRVENI MARLBORO! Boban otkrio sve o Robiju - "Zaje*avao me i budio upaljačem u 3 ujutru!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Zvonimir Boban je otkrio zanimljivu anegdotu o Robertu Prosinečkom u novom dokumentarnom filmu o slavnoj generaciji reprezentacije Hrvatske.

Izvor: MN Press/screenshot/FIFA.com

Bliži se polako Svetsko prvenstvo u Kataru i velika euforija koja sa time ide. Reprezentacija Srbije će želeti da napravi nešto veliko, a Hrvatska je u tome već uspela na dva Mundijala.

Pre četiri godine su bili vicešampioni u Rusiji, a sada se pojavio i zanimljiv film o generaciji Hrvata iz 1998. godine. A sa time i zanimljive priče, kao ona koju je Zvonimir Boban otkrio o Robertu Prosinečkom.

FIFA je objavila dokumentarac "Hrvatska: definisanje nacije", u kojoj se čuvena generacija njihove reprezentacije proslavila osvajanjem trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Bio je to tim koji je Miroslav Ćiro Blažević vodio na maestralan način, a među glavnim zvezdama ekipe bili su i Prosinečki i Boban.

Upravo je Boban u tom dokumentarcu otkrio zanimljivu priču o Prosinečkom, igraču sa kojim se poznavao od dečačkih dana, kada su bili članovi mlađih selekcija Dinama iz Zagreba.

"Kao klinac ga se sećam, zato što me je zaje*avao. Bili smo zajedno u sobi i on je već s 13 pušio crveni Marlboro", otkrio je Boban.

"Što se tiče spavanja mi nije uvek bilo baš najlakše, jer bih oko tri-četiri noću čuo upaljač - klik. I on pali cigaru... 'Pa je l' moguće Robi, kako možeš?' 'Ma daj, nemoj me je*at, Zvone'", ispričao je Boban.

Prosinečki i Boban su zajedno bili prvaci sveta u omladinskoj selekciji Jugoslavije, a potom su 1998. stigli do trećeg mesta na Mundijalu u dresu Hrvatske.