Ljut

DE BRUJNE NEĆE DA ĆUTI, ŽESTOKO NAPAO UEFA: To je totalno nebitno takmičenje, terate nas da igramo, a to niko ne želi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Kevin De Brujne nije jedini koji ovako misli.

Izvor: Profimedia

Liga nacija nije preterano popularno takmičenje među fudbalerima i trenerima, a poslednji koji se oglasio i kritikovao ovaj format je lider Mančester sitija i reprezentacije Belgije Kevin De Brujne. 

On je još jedan u plejadi vrhunskih fudbalera koji je ocenio da je ovo krajnje nebitno i bespotrebno takmičenje koje u vreme kada već ima previše utakmica u rasporedu samo dodatno opterećuje profesionalne sportiste.

"Za mene je Liga nacija nebitna. Moramo da igramo te utakmice, a osećaj je kao da igrate prijateljske susrete, niz precenjenih prijateljskih susreta nakon dugačke i naporne sezone. Ne radujem se tome", iskren je bio De Brujne.

On je ove sezone odigrao 45 mečeva za Mančester siti, a dodao je tome i četiri nastupa za nacionalni tim Belgije. Taj broj bi bio mnogo veći da nije pauzirao dva meseca zbog povrede, a upravo na to De Brujne i cilja. 

"U 12 meseci imamo tri nedelje godišnjeg odmora. Ljudi izvan fudbala ne razumeju kako se igrač oseća nakon sezone. No, to nije vredno ni spominjati jer se ionako ništa neće promeniti", naveo je Belgijanac. 

Na sve ovo postoje i predlozi da se Svetsko prvenstvo u fudbalu igra na svake dve godine, što je oštro osuđeno sa nekoliko strana.