Skandal

NEK BOMBA PADNE I POBIJE TA BASKIJSKA I KATALONSKA PSETA! Vezista pisao JEZIVE pretnje i uvrede, a sad ljubi pehar LŠ!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Dani Sebaljos je u prošlosti imao prilično ekstremne stavove, što španska javnost ne zaboravlja.

Izvor: Profimedia/Cesare Purini / Insidefoto /Sipa USA

Real Madrid je u finalu Lige šampiona savladao Liverpul 1:0 golom Vinisijusa, a epizodnu ulogu i finalu imao je i španski vezista Dani Sebaljos. On je u 90. minutu zamenio Luku Modrića i uspeo da upiše nastup u finalu. 

Sebaljos se probio u redovima Betisa i 2017. godine za njegov potpis su se borili Barselona i Real Madrid. Tada je imao i sjajan nastup na U21 Euru, ali ubrzo posle njegovog potpisivanja za Real Madrid "Marka" je otkrila seriju njegovih tvitova u kojima su se na nacionalnoj osnovi vređali Katalonci i Baskijci! Nakon toga Sebaljos je tvitove obrisao, 

"Ućuti Pike i ne pričaj o Andaluziji, ti Katalonsko g*vno", napisao je jednom prilikom Sebaljos, koji je na pobedničko postolje izašao sa zastavom Andaluzije. 

U vreme pisanja tog tvita ima je 16 godina, a kada pred meč finala Kupa Kralja navijači Barselone zviždali himni Španije Sebaljos je napisao jezive uvrede zbog toga.

"Mislim da je zviždanje nacionalnoj himni sramota. Potrebno je da na stadion padne bomba i pobije katalonska i baskijska pseta", napisao je on posle finala Kupa Kralja 2015. godine.