JOŠ DETALJI!

5 KANDIDATA ZA TRENERA PARTIZANA, A ZAPRAVO SAMO JEDAN: Bivši selektor Srbije na korak od Humske, dolazi posle Stanoja!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Mladen Krstajić se iskristalisao kao prvi kandidat za trenera Partizana.

Izvor: MN Press

Aleksandar Stanojević obavestio je fudbalere odmah posle poraza u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde da odlazi. Priznao je da se umorio, emotivno potrošio, a da je još ranije saopštio rukovodstvu da neće ostati ako ne osvoje šampionsku titulu koja je otišla u ruke "večitog" rivala.

Zbog toga u Partizanu nemaju vremena da sede skrštenih ruku nego odmah moraju da reaguju kako bi početak letnjih priprema, a pauza nikad neće biti kraća, dočekali sa novim licem na klupi.

Navijači su se odmah setili Veljka Paunovića, Marka Nikolića i Slaviše Jokanovića, međutim njihov povratak u srpski fudbal u ovom trenutku nije realan, dok je prema informacijama MONDA već kontaktiran i Saša Ilić koji se zahvalio na ponudi i odbio dolazak u Humsku, pošto je već postigao verbalni dogovor sa sofijskim CSKA.

Izbor je u ovom trenutku sužen i prvi kandidat je bivši selektor Mladen Krstajić. Pre nekoliko dana ostao je bez posla u Makabiju i trenutno je slobodan u izboru nove sredine, a iako ima i druge ponude - najbliži je Partizanu.

U ovom klubu je u dva mandata bio fudbaler, potom i sportski direktor, ali je otišao iz kluba samo šest meseci po dolasku na ovu funkciju jer je štitio upravo Aleksandra Stanojevića. Posvađao se sa tadašnjim predsednikom Draganom Đurićem i napustio Partizan nakon burnog obraćanja.

Izvor: MN Press

Stanojević i Krstajić su u dobrim odnosima i sigurno da bi sada već bivši trener Partizana dao "zeleno svetlo" za dolazak nekadašnjeg selektora u Humsku, što je provukao i između redova na konferenciji za medije.

Poručio je Stanojević da ima "intimne želje kada je u pitanju novi trener Partizana", ali je isto tako dodao da nije fer da to saopštava javnosti, što ne znači da nije rukovodstvu. U svakom slučaju Partizan će u narednim danima pregovarati sa Krstajićem i pokušati da ga ubedi da preuzme crno-bele ovog leta.

Drugih kandidata u ovom trenutku praktično i nema, pa tek u slučaju da Krstajić odbije i odluči se da svoju karijeru gradi u inostranstvu, crno-beli će morati da se okrenu alternativnim rešenjima.

Krstajić je po odlasku iz Partizana rukovodio Radnikom iz Bijeljine, a potom se okrenuo trenerskom zanatu. Prvo je bio pomoćnik selektora Slavoljuba Muslina, a nakon njegove smene je preuzeo reprezentaciju. Otišao je nakon bruke protiv Ukrajine (0:5), da bi potom vodio još TSC sa kojim se nije rastao na prijateljski način, odnosno kratko Makabi.

Pogledajte fotografije sa jučerašnje utakmice!

Tagovi