SERIJA A

VRATIO SE MILAN! "ROSONERI" OSVOJILI TITULU POSLIJE 11 GODINA: Kapa dolje Pioliju, od ovog tima to niko nije očekivao!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Milan je osvojio šampionsku titulu u Seriji A poslije 11 godina.

Izvor: Profimedia

Uspjeli su - Milan je šampion Italije poslije čak 11 godina! "Rosoneri" su bili u velikoj krizi od posljednjeg pehara osvojenog 2010/11, a sada je uspio da im je donese nevjerovatni Stefano Pioli. I to u posljednjem kolu...

Milanu je bio dovoljan bod na gostovanju Sasuolu, koji ih je dobio u prethodna dva međusobna duela, ali ovoga puta nije bilo drame. Za poluvrijeme su "riješili" ovu brigu golovima dvostrukog strelca Žirua i Kesija, tako da je Milan podigao 19. pehar u Seriji A - i to ispred gradskog rivala Intera!

Nije pomoglo "nerazurima" što su u posljednjem kolu pobijedili Sampdoriju 3:0, golovima Perišića i dvostrukog strijelca Koree, pošto je Milan sezonu završio sa dva boda više na svom kontu.

Kao ključan ispostavio se poraz Intera protiv Bolonje krajem aprila, što je Milan znalački iskoristio i došao do naslova kojim je prekinuo crni niz. Uz sve to, mora se reći i da je Pioli sa relativno skromnim timom uspio da "pokaže zube" Juventusu i Interu, zbog čega je bez ikakve sumnje trener godine u Italiji.

Prvi gol u Ređo Emiliji "pao" je u 17. minutu kada je Leao pronašao Žirua, a isti tandem je to ponovio za dupliranje vođstva u 32. minutu. Na kraju je Kesi potvrdio pobedu u 36. minutu.

Mora se reći i da se Sasuolo nije proslavio kada je u pitanju odbrana...


Zanimljivo, ovo je tek treća titula koju je Milan osvojio u 21. vijeku. Trenutno ih u svojoj kolekciji imaju 19, po čemu su na drugom mjestu večne liste izjednačeni sa Interom. Neprikosnoven je Juventus sa 34, a ne zaboravimo da su njima i dvije oduzete zbog afere Kalčopoli.

Iz Italije će u Ligu šampiona još Napoli i Juventus, u Ligu Evrope idu Lacio i Roma, dok će Fiorentina u Konferencijsku ligu. Srpski napadač Dušan Vlahović je drugi strijelac takmičenja sa 24 gola, više od njega dao je samo Imobile (27).

Tagovi