Prepreke!

VICEŠAMPION MORA TEŽIM PUTEM - EVO KAKO JE FINALE UTICALO NA SUPERLIGU: Srbin osvojio Ligu Evrope, ali nam to ne valja!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ekipa koja izgubi u borbi za šampionsku titulu u Superligi, krenuće kvalifikacije u Ligi Evrope od treće runde i imaće dve prepreke.

Izvor: MN Press

Iako na prvi mah deluje da srpska Superliga i finale Lige Evrope nemaju previše dodirnih tačaka, meč koji je sinoć odigran u Sevilji utiče i na sprske klubove. Ajntraht je savladao Rendžers nakon boljeg izvođenja penala, a to je otežalo evropske kvalifikacije srpskom vicešampionu!

Da je škotski tim osvojio Ligu Evrope, drugoplasirani tim srpskog prvenstva počeo bi kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone tek od plej-of runde, odnosno imao bi zagarantovano mesto u grupnoj fazi Konfernecijske lige. Ovako, krenuće jedan stepenik ranije.

Do trofeja je stigao Ajntraht iz Frankfurta koji kroz domaće prvenstvo nije obezbedio učešće u Evropi naredne sezone, pa će to napraviti određena pomeranja u evropskim kvalifikacijama narednog leta. Srpski vicešampion moraće da krene od trećeg kola kvalifikacija i da preskoči dve prepreke kako bi se našao u grupnoj fazi Lige Evrope.

O tome ko će biti predstavnik Srbije u ovom takmičenju odlučiće poslednje kolo Superlige. Nakon promena koje su napravljene juče, ti mečevi će se igrati u nedelju. Crvena zvezda će na svom terenu igrati protiv Voždovca i dovoljan joj je bod za titulu, dok će Partizan ugostiti Radnički iz Niša i nadati se senzaciji nekoliko stotina metara od Humske.

Podsećamo, isti rivali će igrati finale Kupa Srbije za sezonu 2021/22, a tek treba da saznamo ko će biti domaćin tog meča.

Tagovi