Dobri šutevi!

DRAMA U FINALU, SRBIN "HLADAN KAO ŠPRICER": Filip Kostić pogodio, a bilo je još majstorija - pogledajte! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Srpski fudbaler bio je jedan od najboljih aktera meča, a pogodio je i veoma važan penal za svoj tim. Uživajte u penal seriji Ajntrahta i Rendžersa u finalu Lige Evrope.

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta novi su osvajači Lige Evrope, pošto su u Sevilji nakon boljeg izvođenja penala savladali Glazgov Rendžers. Nakon regularnih 90 minuta fudbala bilo je 1:1, u dodatnih 30 nismo videli golove, a zatim smo gledali fantastičnu penal seriju na stadionu "Ramon Sančez Pishuan".

U njoj je pogodio i srpski fudbaler Filip Kostić, jedan od najboljih igrača nemačkog tima. On je šutirao veoma bitan penal, odmah nakon Remzijevog promašaja i bio je veoma siguran.

Ajntrahtu je doneo prednost koju je kasnije sačuvao Bore, pa ćemo nemački tim naredne sezone gledati u grupnoj fazi Lige šampiona.

To je veliki rezultat za tim iz Frankfurta, ali oni su ovu evropsku sezonu odigrali fantastično. Nijednom nisu poraženi u Ligi Evrope, a toliko su bili fokusirani na osvajanje trofeja da je svaki penal u seriji izveden maksimalno precizno. Gađali su uglove i izluđivali Alana Mekgregora koji je inače odličan u odbranama šuteva sa bele tačke.

Pogledajte detalje sa meča:

Seriju koja se odigravala pred navijačima Rendžersa otvorio je najsigurniji izvođač škotskog tima Džejms Tavernije, koji je bio precizan. I nakon njegovog udarca ređali su se pogoci na oba strane, sve dok nekadašnji igrač Arsenala Aron Remzi nije pogodio u noge Kevina Trapa.

Nemački golman se bacio u stranu, ali je dovoljno dugo ostao na sredini gola da zaustavi udarac Velšanina, koji u Glazgovu igra kao pozajmljeni fudbaler Jvuentusa. Nakon njega je maestralno pogodio Filip Kostić i prvi put na ovom meču doneo prednost ajntrahtu, a ubrzo je sve bilo gotovo i slavlje u Nemačkoj je moglo da počne!

Pogledajte celu penal seriju:

Ajntraht - Rendžers, penali
Izvor: YouTube/Arena sport TV