NE!

DEJAN SAVIĆEVIĆ ZVEZDINA ZVEZDA? PIKSI NUDIO, DEJO ODBIO! Stojković posle 15 GODINA otkrio tajnu - OVO je istina! VIDEO

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Dragan Stojković Piksi je u tom trenutku bio predsednik kluba i mogao je da predloži izglasavanje Dejana Savićevića.

Izvor: MN Press/MONDO/Uroš Arsić

Dragan Stojković je predložio, a Dejan Savićević odbio! Tokom promocije knjige o Piksiju autora Nebojše Petrovića legendarni Piksi otkrio je i da je Dejo trebalo da bude 6. Zvezdina zvezda! Do toga nije došlo, ali samo zato što nekadašnji fudbaler Zvezde i Milana to nije hteo...

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore svojevremeno je odbio predlog Dragana Stojkovića Piksija, tadašnjeg predsednika Crvene zvezde, da mu se uruči laskavo priznanje.

"Genije", kako su Savićevića zvali kroz karijeru, nije prihvatio Piksijevu ponudu.

Tako je Crvena zvezda ostala na pet fudbalera koji su postali njene zvezde - Rajku Mitiću, Dragoslavu Šekularcu, Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću i Draganu Stojkoviću... Zašto nema 6. među njima, Piksi je objasnio na promociji knjige.  

"Nisam zvanično predložio, ali jeste… Ja sam takvog mišljenja, a verujem da i mnogi  drugi misle tako. Dejan je sa rezultatima koje je napravio, a bio je perjanica tima koji je osvojio KEŠ, trebalo i moralo da ponese to priznanje. Uz poštovanje svih, mislim da je on bio nivo iznad. U mom životu i karijeri nije postojala sujeta. Sticajem okolnosti sam postao predsednik Crvene zvezde i u jednom razgovoru sam predložio Savićevića, međutim - istina je da je on to odbio! Pokušavao sam da ga ubedim, ali to je Dejan Savićević. To je istina oko toga, on nije hteo", otkrio je Dragan Stojković.

Nekoliko godina kasnije za 6. Zvezdinu zvezdu proglašen je kompletan tim crveno-belih koji je ostvario najveće uspehe u klupskoj istoriji. Ta odluka doneta je nakon Piksijevog odlaska iz kluba, tačnije dok je predsednik bio Vladan Lukić, takođe član te generacije.

Poslušajte Piksijevu priču: