ISTORIJA

RIKARDO OBORIO KEŽMANOV REKORD! Napadač Partizana se oglasio posle istorijskog uspeha - ispred je samo legenda Zvezde!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rikardo Gomeš je oborio rekord Mateje Kežmana, a sada je ispred njega samo Darko Pančev.

Izvor: MN Press

Partizan je upisao rutinsku pobedu na "krovu". Pobedio je Voždovac (3:0), upisao tri boda i nastavio šampionsku titulu sa Crvenom zvezdom. Pred poslednje kolo domaćeg šampionata ima dva poena manje od glavnog rivala.

U centru pažnje bio je Rikardo Gomeš. Sjajni napadač je u mrežu "zmajeva" spakovao dva gola, oba sa penala. Na taj način je postigao svoj 36. i 37. pogodak u jednoj sezoni i prestigao je Mateju Kežmana. Čuveni centarfor je u crno-belom dresu dao 35 pogodaka u sezoni 1999/2000.

Posle ogromnog uspeha nije krio zadovoljstvo. Sada je ispred njega samo legendarni napadač Zvezde Darko Pančev koji je u sezoni 1990/91 čak 40 puta tresao mrežu.

"Znao sam za Kežmanov rekord. Srećan sam zbog svega i što sam posle 22 godine uspeo da ga oborim. Za mene je to zadovoljstvo i stvarno sam presrećan", rekao je Rikardo posle meča.

Rikardo Gomeš gol za istoriju
Izvor: YouTube/Arena sport

Crno-beli za vikend dočekuju Radnički iz Niša u poslednjem kolu Superlige, pa onda 26. maja igraju protiv Zvezde u finalu Kupa.

"Imamo važne utakmice pred nama, kao što su bile i ove dosadašnje. Igramo protiv Radničkog prvo, pa se onda spremamo za derbi", zaključio je Gomeš.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt