Fudbal

PUN SAN SIRO I SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA, SVE ZA TITULU! Golčina i važna pobjeda - još bod i Milan je ŠAMPION Italije!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Roso-neri su nadomak istorijskog uspjeha!

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Milana pobijedili su Atalantu 2:0 (0:0) u pretposljednjem kolu Serije A i tako došli nadomak osvajanja titule! Pogotkom Rafaela Leaa u 56. i golčinom Tea Ernandeza u 75. posle sjajnog solo-prodora, tim Stefana Piolija stekao je pet bodova više od Intera, uz odigranu utakmicu više.

Roso-neri će u posljednjem kolu igrati protiv Sasuola u gostima i ako osvoje bar bod, postaće prvi put šampioni od 2011. godine. Sa druge strane, Inter će pokušati da bar odloži slavlje gradskog rivala u utakmici protiv Kaljarija u nedjelju od 20.45, a onda će u posljednjem kolu igrati protiv Sampdorije kod kuće.

Uživajte u Ernandezovom golu:

Zlatan Ibrahimović (40) ovog puta nije nastupio, već je cijeli meč odgledao sa klupe za rezerve. On je čitave sezone isticao koliko bi mu značila titula sa Milanom, a nevjerovatno zvuči podatak da je prvi naslov prvaka Serije A osvojio sa Juventusom davne sezone 2004/05. Šveđanin je bio dio Milanovog tima i u sezoni 2010/11, kada je sa sedmostrukim šampionom Evrope osvojio Italiju uz Alesandra Nestu, Đanluku Zambrotu, Đenara Gatuza, Andreu Pirla, Klarensa Sedorfa, Filipa Inzagija, Alešandra Pata, Robinja...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi