IN MEMORIAM

TUGA! PREMINUO BIVŠI IGRAČ BARSELONE (27): Poginuo u saobraćajnoj nesreći, od njegove generacije se MNOGO očekivalo!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tužna vijest pogodila je Barselonu pošto je preminuo njihov nekadašnji talenat.

Izvor: YouTube/Musamaker/Screenshot

Argentinski fudbaler Maksi Rolon (27) preminuo je u subotu u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Puhatu, na oko 50 kilometara od Rosarija.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdila je Barselona, klub u kome je ponikao. Rolon je bio deo veoma talentovane generacije '95, ali nije uspio da se probije do prvog tima. Igrao je u La Masiji od 2010. do 2014. godine, a potom je obukao i dres "B" tima za koji je igrao još dvije sezone.

Rolon je rođen 1995. godine i važio je za velikog talenta na lijevom krilu, ali ipak nije uspio da napravi ozbiljniju fudbalsku karijeru. Nastupao je u Španiji, Argentini, Čileu, Ekvadoru, Brazilu i na kraju Iraku.

Poslednji klub bio mu je irački Al-Divanija, a od njega se oprostila prva Barselona.

Život je izgubio u saobraćajnoj nesreći kada je njegovo vozilo prešlo u suprotnu traku i potom je udarilo u drvo. Sa njim je na licu mjesta preminuo i Arijel Ernan Rolon, tri godine stariji brat, koji se takođe bavio fudbalom.

Najveći uspjeh u karijeri Rolon je ostvario 2014. godine kada je Barselona osvojila Ligu šampiona mladih. Pobijedili su Benfiku u finalu 3:0, a Rolon je u nadoknadi vremena ušao umjesto najboljeg strelca i golgetera tog tima Munira El Hadadija. UU istoj generaciji igrao je i Adama Traore.