TO JE TO

17 GODINA IH OBLAČILI, A ONDA JE POČEO RAT U UKRAJINI: Ruski gigant dobio "korpu", Amerikanci raskinuli ugovor!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Spartak iz Moskve je u potrazi za novim proizvođačem dresova jer je "Najki" raskinuo ugovor.

Izvor: MN Press

Američki proizvođač sportske opreme "Najki" odlučio je da raskine saradnju sa Spartakom iz Moskve, a sve pošto je UEFA odlučila da izbaci ruske timove iz svojih takmičenja za narednu sezonu.

Sankcije su im uvedene zbog rata u Ukrajini, pa je tako tehnički sponzor odučio da više ne oblači ruski klub sa kojim ima dugu saradnju. Štaviše, malo ko u Evropi može da se pohvali da ga isti proizvođač dresova oblači od 2005. godine, međutim sada se i njihova ljubav završila.

U zvaničnom saopštenju poručuje se da "Najki" ne oblači Spartak zbog toga što neće igrati na međunarodnoj sceni, pošto to i bez obzira na odluku UEFA nisu uspeli da ostvare - tek su deveti na tabeli.

Trebalo je da igraju u osmini finala Lige Evrope protiv Lajpciga, ali ih je UEFA izbacila nakon početka rata u Ukrajini.

Spartak je već saopštio da traži novog tehničkog sponzora, a teško da će uspeti da dođu do saradnje sa nekom od poznatijih kompanija pošto su i dalje na snazi brojne sankcije Rusiji i "svemu ruskom". Trenutno nije dobro za imidž kada potpisujete ugovor sa ruskim klubovima, ali videćemo ko će se odvažiti na taj korak.

Zanimljivo, Spartak je od 1979. do 2002. godine oblačio Adidas, potom jednu sezonu Umbro, a potom Najki od 2005. godine.