PORAZ

VLAHOVIĆ UZALUD POGAĐAO, INTER PREOKRETOM DOŠAO DO PEHARA! Dva penala, VAR i neverovatne odluke Alegrija koštale Juve!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Dušan Vlahović je dao gol u finalu Kupa Italije, ali to nije bilo dovoljno za trofej. Inter je na kraju slavio.

Izvor: Profimedia

Dao je Dušan Vlahović gol u finalu Kupa Italije. Zatresao je mrežu Intera u 52. minutu i doneo vođstvo (2:1), ali je Juventus taj koji je tugovao na kraju. Posle produžetaka je tim iz Milana odneo pobedu i trofej (2:4).

U spektakularnom meču na "Olimpiku" u Rimu je ekipe Simonea Inzagija uspela da slavi i da ostane u borbi za duplu krunu, pošto vodi bitku sa gradskim rivalom u Seriji A. Sa druge strane "Stara dama" prvi put od 2011. godine ostaje bez ijednog trofeja u sezoni.

"Neroazuri" su posle produžetaka odneli pehar, VAR im je dva puta pomogao kada se odlučivalo o penalu, a uz to je i Masimilijano Alegri donosio neke odluke o kojima će se tek pričati. Posle tog gola Srbina je trener tima iz Torina pokušao da pojača odbranu, uveo je Leonarda Bonućija u 67. minutu. Upravo je Bonući bio taj koji je skrivio penal nad Lautarom Martinezom u 80. minutu koji je Čalhanoglu pretvorio u gol za 2:2. To je ujedno značilo i da će se igrati produžeci.

Dušan Vlahović gol za Juventus protiv Intera
Izvor: YouTube/Arena sport

Alegri je pred sam kraj odlučio da vrati formaciju na staro, izveo je Kjelinija i uveo Artura. U prvom produžetku, tačnije u 98. minutu je posle provere video tehnologije ustanovljeno da je De Liht napravio faul u kaznenom prostoru. Perišić je preuzeo odgovornost i pogodio za vođstvo. Tada je Alegri doneo odluku o kojoj će se tek pričati. Izveo je Dibalu i uveo Kina u 100. minutu. Dva minuta kasnije je Perišić dao novi gol i postavio konačan rezultat.

Neporedno posle toga je Alegri pobesneo na klupi, ušao je u raspravu sa Martinezom i protivničkom klupom i dobio je crveni karton. Novih promena nije bilo do kraja, pa je Inter proslavio veliki uspeh.

Tagovi