Uhapšen!

SKANDAL! ALBANSKI POLITIČAR OPLJAČKAO BENZEMU: 40 krađa i direktorsko mjesto - "Bio bi ministar da je ukrao od Mesija!"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Francuski napadač igrao je 27. februara 2019. meč proitiv Barselone, a za to vrijeme opljačkana mu je kuća.

Izvor: Profimedia

Francuski fudbaler Karim Benzema opljačkan je dva puta u poslednjih nekoliko godina, a prva pljačka desila se 2019. godine dok je napadač Real Madrida igrao najveći meč španskog fudbala. El Klasiko protiv Barselone je bio u toku kada su provalnici opljačkali njegovu kuću, a tri godine kasnije uhapšen je jedan od njih.

Albanska policija je u saradnji sa Interpolom stavila lisice na ruke Alfreda Prodanija, političara i dugogodišnjeg direktora jednog javnog preduzeća, koji se sumnjiči da je bio organizator pljačke u Madridu.

I ne samo to, Prodani bi mogao da bude optužen za učešće u čak 40 pljaški širom Španije sve od 2013. godine pa do danas!

Hapšenje Prodanija izazvalo je reakcije u političkom životu Albanije, jer je ovaj čovjek svojevremeno bio zvaničnik tamošnjih vlasti, a čak devet godina radio je kao direktor vodovoda u Kurbinskoj oblasti.

"On je opljačkao Benzemu i postavljen je za direktora. Da je opljačkao Mesija, bio bi ministar", ironično je rekao Krešnik Spahiu, član opozicione političke partije u Albaniji.

Za to vrijeme španski mediji tvrde da je ovaj slučaj veoma jasan i da su dokazi protiv čovjeka koji je uhapšen u albanskom gradu Lačiju veoma uvjerljivi. Po informacijama do kojih su oni stigli "nema prostora za grešku" i sada ostaje da se vidi samo kako će se ovaj slučaj razvijati.

Pretpostavlja se da će Prodani biti isporučen Španiji, u kojoj će mu se suditi zajedno sa ostalim licima uhapšenim u ovoj akciji. Kako prenose izvori iz Španije, za pljačku Benzemine kuće optužen je i jedan albanski biznismen koji ima nekoliko velikih kompanija u svom vlasništvu, ali za sada se ne zna njegov identitet.