KRAJ

GOTOVO JE! "FIFA" VIŠE NE POSTOJI: EA Sports šalje u istoriju NAJPOPULARNIJU video igru ikad - evo šta dolazi posle nje!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Odluka je zvanično potvrđena.

Izvor: Profimedia

Poznata kompanija "Electronit Arts" potvrdila je da će 2023. prestati da pravi popularnu igricu FIFA.

"EA" će nastaviti da pravi fudbalske igrice pod nazivom na koji smo navikli, Posle 2023. i kraja tridesetogodišnje saradnje, ta igra zvaće se "EA Sports FC". FIFA je nastala pre 29 godina i od 1993. je bila zaštitni znak te kompanije, a ujedno i njen najprofitabilniji brend.

Razlog za ovako drastičnu promenu je isticanje skupocene licence, zbog koje "EA" više nema pravo da koristi naziv "FIFA". Bez obzira na to, osnovi igre biće isti kao i sada, pa će na osnovu te najave ljubitelji FIFA-e moći da odahnu.

"Pre svega, hoću da zahvalim neverovatnoj zajednici od više od 150 miliona fanova. Pomogli su nam da napravimo najveći platformu za zabavu, 'EA SPORTS FIFA'. Posle skoro 30 godina stvaranja interaktivnog fudbalskog iskustva koje je definisalo taj žanr, uskoro ćemo početi uzbudljivu, novu eru", saopšteno je.

"Sledeće godine će 'EA SPORTS FC' postati budućnost fudbala iz 'EA SPORTS'-a. Sve što volite u vezi sa našim igrama postaće deo 'EA SPORTS FC'-a. Sa istim, sjajnim doživljajem, modovima, ligama, turnirima, klubovima i sportistima koji će biti tamo. 'Ultimate team, career mode, pro clubs i VOLTA footbal', sve to biće i tamo", najavljeno je.

Promena imena ozvaničena je na kanalima EA Sportsa na društvenim mrežama, a otkriveno je da će saradnja biti nastavljena sa kompanijom 'Nike'.

Tagovi