Već potpisano

POTPISANO! BORUSIJA ODMAH TROŠI NOVAC DO TRANSFERA GODINE: Otišla u Holandov stari klub i našla još jednog napadača!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Zvanično je - novi napadač stiže u Borusiju Dortmund

Izvor: Profimedia

Praktično u istom satu u kojem je potvrđeno da je Erling Braut Holand otišao iz Borusije Dortmund u Mančester siti, nemački klub je ozvaničio dolazak Norvežaninovog naslednika – Kerima Adejemija (20).

"A" reprezentativac Nemačke dolazi iz Red Bul Salcburga, odakle je Dortmund početkom 2020. doveo i njegovog prethodnika, Holanda. Adejemi je u utorak prošao lekarske preglede i kasno popodne potpisao ugovor koji važi do 2027. godine.

Adejemi je svojevremeno bio đak Bajerna, što je za njega isprva imalo posebni značaj jer je rođen u Minhenu, ali se u dresu Bavarac nije dugo zadržao. Već sa 10 godina je otišao u Unterahing, jer se njegovi roditelji nisu dogovorili sa Bajernom o uslovima saradnje.

Nije navedeno za koliko novca je centarfor prešao u Dortmund, ali je na specijalizovanom sajtu Transferamrkt, njegova cena procenjena na 35 miliona. Ove sezone on je dao 23 gola na 42 utakmice za Salcburg, a prošle godine je debitovao za "A" reprezentaciju Nemačke. Zanimljivo je da se u periodu od Drugog svetskog rata nije dogodilo da nemački reprezentativac igra za austrijski klub.

Stručnjaci Adejemiju predviđaju veliku budućnost, a on će se sada vratiti u domovinu da pokuša da je ostvari. Novi ofanzivac Dortmunda rođen je u braku oca Nigerijca i majke Rumunke i nastupao je za nemačku reprezentaciju još od kadetskih selekcija.