BURA!

NINKOVIĆ BESAN POSLE SKANDALA - POKRADENI SMO! Džigi šutnuo rivala na zemlji, pa se oglasio: Navijač udario mog saigrača

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Posle burnog meča u Kragujevcu Nikola Ninković se javio i pričao o raznim detaljima sa te utakmice.

Izvor: Arenasport 1 /printscreen

Buran meč viđen je u Kragujevcu u okviru Superlige. Radnički je uspeo da dođe do pobede protiv Proletera (2:1), ali je meč u završnici obeležio Nikola Ninković. Fudbaler gostujućeg tima je napravio haos na terenu.

Udario je Marka Mirića dok je ovaj ležao na zemlji, pa je onda nasrnuo na sudiju kada je dobio crveni karton. Saigrači su ga jedva smirili i izveli sa terena. Posle svega što se desilo se i sam oglasio, priznao je svoj nesportski potez i potom pričao o svemu što se dogodilo.

Nekadašnji igrač Partizana je svojim izjavama podigao novu buru u srpskom fudbalu. Nije birao reči...

"Nije trebalo da dolazimo u Kragujevac, da smo znali da ćemo unapred biti osuđeni na poraz. Ovo što smo danas preživeli nema ni u Zimbabveu, sudijska nepravda. Ne zbog mog isključenja, to je bilo zasluženo, ali su golovi Radničkog bili smešni", rekao je Ninković za "Informer".

Nastavio je u istom dahu.

"Sudija je prvi penal za nas dosudio u 68. minutu, domaćinu za svaki najmanji kontakt koji se u iole ozbiljnijim ligama ne bi svirao. Napravljen je penal, fauliran sam, za šta postoji VAR kad nisu hteli da gledaju sporni detalj? Pobedonosni gol Radničkog neću da komentarišem. Dečko nosi loptu rukom i daje gol. Pokredeni smo, ali se ne ljutim na sudiju koji je bio plaćen to da odradi, morali smo da izgubimo. Moram sve da kažem, pa nek me kazne. I mi, igrači Proletera, imamo porodice, živimo od fudbala. Sve se svodi na mutne radnje, unapred se zna ko je šampion, a ko ispada."

Ispričao je i za incident sa domaćim navijačem.

"Navijači Radničkog tri puta preskaču triibnu, ulaze na teren i gađaju nas. Jedan od njih udara našeg igrača, sudija umesto da prekine meč i isprazni taj deo ih moli da se vrate na tribinu. To nema nigde na svetu, nastavlja se utakmica kao da se ništa ne dešava. Potrebne su neke velike promene, bar što se tiče zaštite aktera utakmice. U Engleskoj nema ograda, ali za ulazak na teren ide višegodišnja robija, ovde radi ko šta hoće."

Na kraju se još jednom izvinio za svoj nesportski potez prema Miriću.

"Izvinio sam se Marku, crveni je bio opravdan, ostalo nije. Čestitao sam Lalatoviću na pobedi, kao i većini igrača Radničkog sa kojima sam od ranije prijatelj. Najviše bih voleo da sam posle meča mogao da kažem da su oni bili bolji, da sam ja odigrao loše, da smo zasluženo izgubili, ali to nije slučaj. Pokradeni smo i to je istina. Kod prvog njihovog gola lopta ide u gol-aut, sudija svira nepostojeći korner, oni daju gol za izjednačenje. Nema ovde napretka za mlade igrače koji su prinuđeni da igraju mečeve u kojima se pobednik unapred zna", zaključio je Ninković.