Opet na vrhu

KLOP JE BIO U PRAVU, MANČESTER SITI POBEDIO 5:0! Obrisali suze posle Madrida i stavili ruku na titulu Premijer lige

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Pokazali su moć na Itihadu!

Izvor: Fonet/AP/Jon Super

Mančester siti pobedio je Njukasl 5:0 i rutinski napravio veliki korak ka tituli, do koje ga sada deli još četiri utakmica. Ekipa Pepa Gvardiole je, kako je menadžer Liverpula Jirgen Klop i predvideo, bez problema savladala goste na Itihadu i stekla tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala sa Enfilda.

Posle tri teška dana nakon poraza protiv Reala u Madridu, "građani" su se u subotu opet okupili na treningu, videli kiks Liverpula u derbiju protiv Totenhema, a onda uz dodatnu energiju istrčali u nedelju pred svoje navijače.

Nada Liverpula u Njukaslovo čudo živela je samo 18 minuta, koliko je bilo potrebno Rahimu Sterlingu da golom na centaršut Žoaa Kansela otvori seriju. Usledio je pogodak Ajmerika Laporta u 38, Rodri je u 61. povećao na 3:0, a meč su u debakl Njukasla pretvorili Fil Foden i opet Sterling, pogocima u 90. i 93. minutu.

Fudbalerima Mančester sitija vratio se osmeh na lice pred gostovanja Vulverhemptonu i Vest Hemu, nakon kojih će u poslednjem kolu, 22. maja, kod kuće ugostiti Aston vilu i kako trenutno stoje stvari, zaista će biti senzacija ako moćan Gvardiolin sastav negde zastane na putu ka još jednoj tituli - ćetvrtoj pod Pepovim vođstvom za šest godina.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt