FOTO

HAOS! ŠUTNUO BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE I SKOČIO NA SUDIJU NASRED TERENA: Džigi Ninković izgubio živce, Lalatović na kolenima!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Pogledajte haos na kraju važne utakmice u Kragujevcu!

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

Buran kraj borbe za opstanak u Superligi! Radnički 1923 pobedio je u Kragujevcu Proleter 2:1 i gurnuo Novosađane ka Prvoj ligi Srbije, a kraj meča bio je buran.

Bivši igrač Partizana Nikola "Džigi" Ninković šutnuo je u 94. minutu napadača domaćih, bivšeg ofanzivca Crvene zvezde Marka Mirića, dok je ležao na travi. Najbolji srpski sudija Milan Mitić bio je blizu incidenta i pokazao je Ninkoviću crveni karton, a on je u besu hteo da se obračuna i sa arbitrom.

Pogledajte tu scenu u završnici utakmice koju je trener Radničkog 1923 Lalatović dočekao na kolenima, jer je tako slavio trijumf kojim je njegov tim ostao na tri boda prednosti u odnosu na današnjeg rivala i stekao bolji međusobni skor. Zbog toga je izvesno da će Proleter direktno u niži rang nakon čak 12 mečeva bez pobede, a Radnički ima praktično osigurano mesto u baražu protiv tima iz Prve lige Srbije.

U preostala dva kola Radnički gostuje Spartaku u Subotici i dočekuje Metalac, dok će Proleter na gostovanje Kolubari u pretposlednjem kolu, a u poslednjem će na "Karađorđu" ugostiti Kolubaru.

Utakmica u Kragujevcu bila je veoma uzbudljiva i odlučena je u poslednjih pet minuta pre nadoknade. Zanimljivo je da su bivši igrači "večitih" bili u prvom planu od početka do kraja, jer je Marko Mirić u 29. minutu propustio šansu da donese Radničkom vođstvo, a onda je nekadašnji štoper Partizana Marko Jovanović doneo vođstvo Proleteru, udarcem u 48. minutu.

Ipak, sva tri boda ostala su u Šumadiji, jer je bivši ofanzivac crno-belih Nemanja Tomić u 86. minutu pogodio za izjednačenje iz penala, dok je pobedio Radničkom doneo Đorđe Maksimović, u 89. minutu. Posle toga igrači Proletera su postali svesni da im je trijumf izmakao, a Ninković se najteže izborio sa tim.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt