Fudbal

OVO ĆE UTEŠITI MANČESTER SITI - LIVERPUL KIKSNUO! Antonio Konte odlučio ko je šampion? OPET je zaustavio Klopa!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

"Redsi" nisu pobedili u derbiju!

Izvor: Profimedia

Liverpul i Totenhem odigrali su nerešeno na Enfildu, a taj rezultat će obradovati Mančester siti, koji u nedelju ima šansu da se odlepi na "plus 3" u odnosu na tim Jirgena Klopa, uz bolji skor u međusobnim duelima.

Posle šokantnog poraza na gostovanju Realu u revanšu polufinala Lige šampiona, tim Pepa Gvardiole tako je dobio sjajnu vest u pripremi za nedeljno gostovanje Njukaslu, gde bi pobedom učinio borbu za titul prvaka manje uzbudljivom.

Tim iz Londona odigrao je u subotu za sebe i za Siti i verovatno su se u oba tima podjednako radovali kada su Hari Kejn, Rajan Sesenjon odigrali sjajnu akciju u šesnaestercu domaćih u 56. minutu, koju je Son završio udarcem za 0:1. Liverpul je ostao u šoku, neizbežni Luis Dijaz uspeo je da savlada Uga Lorisa u 74. minutu loptom koja se odbila o jednog defanzivca Totenhema, ali se rezultat posle toga više nije menjao.

Liverpul je tako drugi put ove sezone remizirao protiv ekipe Antonija Kontea i ta četiri poena koja nije osvojio mogla bi da ga koštaju titule. Do kraja prvenstva pred Klopovom timom su gostovanja Aston vili, Sautemptonu i duel protiv Vulverhemptona kod kuće u poslednjem kolu. Za to vreme, "Redsi" će se spremati za finale Lige šampiona protiv Real Madrida, 28. maja u Parizu, ali će iz nedelje u nedelju osluškivati i šta se događa u Sitiju, koji sada ima potpunu kontrolu nad situacijom.

Siti će u nedelju na Itihadu ugostiti Njukasl od 17.30 i ako pobedi "odlepiće" se na tri boda prednosti, sa tri utakmice pred sobom - protiv Vulverhemptona u gostima 11. maja, Vest Hema u gostima 15. maja i Aston vile kod kuće, 22. maja. Gvardiolin tim tako je došao u povoljnu poziciju i ima veliku šansu da odbrani titulu i da četvrti put postane prvak Engleske za šest godina pod vođstvom španskog stručnjaka.

Tagovi