Fudbal

CELA RUSIJA PRIČA O TRANSFERU DZJUBE U ZVEZDU: Svi mu govore IDI TAMO, ali iz dva različita razloga!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Ruski napadač Artjom Dzjuba je na meti Crvene zvezde, a ako je suditi po komentarima koji dolaze iz tamošnje javnosti - svi bi želeli da ga vide u Beogradu.

Izvor: Profimedia/MN Press

Artjom Dzjuba postaje slobodan igrač ovog leta i malo ko je očekivao da će Crvena zvezda voditi bitku za njegov potpis, posebno ako se uzme u obzir da je kapiten Rusije i da bi upravo klubovima iz Premijer lige trebalo da bude najinteresantniji jer i sa 33 godine može još mnogo da pruži.

Zvezdan Terzić je potvrdio interesovanje za Dzjubu i o tome sada priča čitava Rusija. Protiv ovog transfera je bivši fudbaler Aleksandar Mostovoj, dok Masimo Karera koji je radio u Spartaku diže obe ruke za.

"Dzjuba je veoma dobar napadač. Zna da igra fudbal, postiže golove i uz to je lider. Tako da poseduje sve kvalitete da bi uspeo u Crvenoj zvezdi. To sve zavisi od toga kako njegov trener želi da igra", poručio je Masimo Karera za ruski "Čampionat" i tako dao jasan signal kapitenu Rusije.

Karera je izbliza mogao da vidi uspon Dzjube u Zenitu pošto je u Spartaku prvo bio pomoćni trener 2016. godine, a potom i šef stručnog štaba i dobro zna kako je teško nositi se sa njim.

S druge strane Vlastimir Petržela, bivši trener Zenita koji je u klubu radio od 2002. do 2006. godine, poručuje da Zenit neće izgubiti ništa ako ode Dzjuba. Veruje da mogu i bez njega i da ne bi trebalo da produže ugovor sa njim, što je Dzjubi još jedan signal da ode u Zvezdu.

"Nema tu ništa problematično, Zenit može da igra bez Dzjube. On je stariji fudabler, pustite ga... Biće lakše za Zenit jer je veteran i težak je za saradnju", rekao je Petržela i dodao:

"U Zvezdi može da bude lider, ali su njegovi najbolji dani u Zenitu iza njega."

Podsetimo, Dzjuba je ove sezone odigrao 36 mečeva za Zenit i doprineo osvajanju titule sa 13 golova i deset asistencija.