Fudbal

ZVEZDA PRIMERE OSUĐENA NA ČETIRI GODINE ZATVORA: Zbog seksualnog napada ide iza rešetaka!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Fudbaler Selte i nekadašnji as Valensije Santi Mina mora u zatvor zbog seksualnog napada.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji mladi reprezentativac Španije Santi Mina upravo je osuđen na četiri godine zatvora zbog seksualnog napada na jednu devojku tokom izlaska. On će napadnutoj devojci morati da plati i odštetu od 50.000 evra. 

Napad se desio 18. juna 2017. godine, a posle dugog suđenja sud u Almeriji je 26-godišnjem fudbaleru Selte odredio dugogodišnju zatvorsku kaznu. Uz ove kazne dobiće i zabranu prilaska svojoj žrtvi u krugu od 500 metara sa trajanjem od 12 godina.

Mina se na sudu branio tvrdnjom da je dobio pristanak za seks, a iz Selte su naveli da će imati "nultu toleranciju" sada kada je vezista osuđen.  Nadao se fudbaler i da će dobiti kaznu do dve godine zatvora, jer po zakonu u Španiji osuđeni na dve ili manje godina zatvora mogu da plate odštetu i da uopšte ne odu iza rešetaka. Uz Minu za seksualni napad i pokušaj silovaja suđeno je i fudbaleru Ibice Davidu Goldaru, ali je on oslobođen optužbi.

Santi Mina igra na poziciji krila i rođen je u Vigu. Kao jako mlad je debitovao za Seltu, a 2015. godine Valensija ga je platila 10.000.000 evra. Nakon četiri solidne sezone na "Mestalji" vratio se u svoj matični klub.

U Selti je ove sezone odigrao 19 mečeva i postigao osam golova. 

Tagovi