Nevjerovatan je

KLOP GA UVEO, RIJEŠIO JE STVAR, PA ZAPLAKAO! On je Liverpulovo čudo, a svi se pitaju - ŠTA IM JE REKAO?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ponovo je odigrao spektakularno!

Izvor: Profimedia

Nevjerovatno je kako igra Kolumbijac Luis Dijaz za Liverpul u svojoj prvoj polusezoni u klubu. Doskorašnji krilni napadač Portoa, koji se u ranoj mladosti borio sa nemaštinom i neuhranjenošću, ušao je u igru kada je Viljareal vodio 2:0 u revanšu polufinala Lige šampiona, a onda je potpuno razmrdao tim.

Momak koga su skauti videli na turniru "Kopa Amerika za autohtone narode" plesao je po terenu, dao jedan od tri gola "Redsa" i pogurao engleski tim ka trećem plasmanu u finale Lige šampiona u poslednjih pet sezona.

Uz opšti zaključak da je Luis Dijaz potpuno promijenio utakmicu koja nije išla dobro po njegov tim, kao i da je bio najbolji igrač meča, mnogi su primijetili njegovu emotivnu reakciju i suze posle utakmice. Evo koliko mu je značila:

Izvor: Twitter/screenshot/sportbible

"On je nevjerovatan. Napada vas direktno i bez straha. Uvijek to radi i ponavlja opet, opet, opet...", rekao je posle utakmice Dijazov saigrač, Virdžil Van Dajk.

Koliko je Dijaz razmrdao igru zamjenivši Dioga Žotu u 46. minutu pokazuju i brojke, jer je Liverpul do tada uputio samo dva udarca ka golu, a u drugom poluvremenu je šutnuo čak 11 puta, od čega 5 puta u okvir gola. Takođe, posjed lopte prešao je sa strane Viljareala (51-49) potpuno na stranu engleskog kluba (64-36). A nijedan igrač nije imao više šuteva na meču od Dijaza, iako je igrao samo poluvrijeme.

"Dijaz je kao okidač pištolja. Opali, bam-bam i vrati se na mjesto. Zbog toga, on je za mene najbolje pojačanje ove sezone u Premijer ligi", hvalio je Dijaza i bivši kapiten Mančester junajteda, a sadašnji komentator Rio Ferdinand. Oduševljen je bio i njegov bivši rival, a sadašnji kolega, legenda Liverpula Džejmi Karager.