Fudbal

KAKO JE PROPAO MANČESTER JUNAJTED: Kapiten ušao u svlačionicu BIJESAN, a njih dvojica igrali uz muziku - nastao muk!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Ušao sam, isključio i iznio zvučnike iz svlačionice", pamti legenda engleskog giganta

Izvor: Profimedia

Na veliku žalost navijača Mančester junajteda, pad tog kluba na nivo na kojem je poslednjih godina nije se dogodio preko noći. Bio je to proces koji boli sve koji vole "crvene đavole", a pogotovo ne koji su godinama i decenijama sa tim klubom osvajali trofeje. Jedan od njih je i Vejn Runi.

Slavni engleski fudbaler igrao je za Junajted čak 13 godina, sa njim osvojio 12 velikih trofeja i ostao upamćen kao jedan od najboljih koji su ikad obukli dres "crvenih đavola". On je pod Aleksom Fergusonom odlično naučio koliko je taj grb težak, a nije uspijevao uvijek to da objasni saigračima.

Tako je u jednom intervjuu evocirao uspomene na sezonu 2016/17, kada je trener bio Žoze Murinjo i kada je tim sa Old Traforda zauzeo tek šesto mjesto na tabeli Premijer lige. "Crveni đavoli" su te godine ušli u Ligu šampiona osvojivši Ligu Evrope, ali su u domaćem prvenstvu imali više remija i poraza (20) od pobjeda (18). Ta situacija je na jedan način boljela Runija, a na sasvim drugi način je smetala nekim njegovim saigračima.

"Pamtim da sam jednom došao na trening Junajteda dan posle poraza i još sam bio veoma ljut zbog poraza od prethodnog dana. Ušao sam u svlačionicu sa Majklom Kerikom, a tamo smo našli Džesija (Lingarda) i Pola (Pogbu) kako plešu sa uključenom muzikom. Ušao sam, isključio je i iznio zvučnike iz svlačionice. To je moj pristup i tako sam odrastao u fudbalu", objasnio je Runi za "Tajms".

Na žalost svih, a najviše Mančester junajteda, Vejn Runi je posle te sezone napustio klub, a velikan sa Old Traforda od tada nije osvojio nijedan trofej.

"Pol i Džesi su prihvatili, jer sam bio stariji igrač, ali kada pogledam tu situaciju unazad, oni nisu uradili ništa loše, nikoga nisu povrijedili, to je bio samo moj staromodni pristup. Kao što je Rio Ferdinand jednom rekao, igrači naše generacije moraju da se naviknu na aktuelnu generaciju i na stvari koje više nisu iste", dodao je Runi.